Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SVI NA VIŠNJIK Otvara se dječje igralište i park za pse, klizalište opravdalo očekivanja

09.01.2019. 11:10
SVI NA VIŠNJIK Otvara se  dječje igralište  i park za pse,  klizalište  opravdalo  očekivanja


Početak nove 2019. godine za ŠC Višnjik označio je završetak  velikog i, prema do sada viđenom, vrlo uspješnog projekta izgradnje i  uređenja dječjeg igrališta u sklopu kompleksa. Zadarski mališani tako će,  na čak šest tisuća četvornih metara, dobiti prostrano igralište s najmodernijim spravama. Radovi koji se još moraju realizirati vezani su za  uređenje okoliša i prilaznih puteva, a samo otvorenje igrališta, prema riječima direktora ŠC Višnjik, Denisa Karlovića, očekuje se kroz dva tjedna, ovisno o vremenskim prilikama.


Mini dječje igralište, mini trim staza
– U sklopu završnog uređenja dječjeg igrališta planiramo još napraviti  ogradu upravo na dijelu gdje se podest igrališta spaja s trim stazom jer  nam je u interesu kvalitetno i trajno zaštititi i djecu i korisnike trkače da  ne bi dolazilo do nezgodnih situacija. Izuzetno smo zadovoljni izgledom  parka, ali važnije nam je da su parkom i igralištem zadovoljna djeca i roditelji za koje smo ga i izgradili, kazao je Karlović dodavši kako se njihovo  zadovoljstvo već može i primijetiti jer, iako su u tijeku završni radovi, oni  ga dijelom koriste.
Karlović smatra da je ovakav park s igralištem upravo sadržaj koji je  nedostajao sportskom centru u kojem sada i najmlađi imaju svoj sadržaj.
– Planirano ulaganje u park s dječjim igralištem (procijenjena vrijednost predmeta nabave) je bilo 1.350.000,00 kuna, a za sada nije bilo neplaniranih troškova, kazao je napomenuvši kako je u prvoj fazi projekt  sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 620.488,00 kuna, a u drugoj fazi projekta planirano je izgraditi mini dječje igralište i mini trim stazu koji će biti financirani u iznosu od 170.000,00 kuna od strane Hrvatskog zavoda za javno  zdravstvo. Treća faza radova podrazumijeva rekonstrukciju i izgradnju  rasvjete u parku.


Park za pse bit će odvojen ogradom i zidom
Jedno od pitanja koje smo postavili direktoru ŠC Višnjika bilo je vezano i za budući park za pse koji se će također uskoro otvoriti neposredno  pored budućeg dječjeg igrališta. Naime, neslužbeno doznajemo kako već  sada postoji bojazan od strane roditelja da će, zbog nemarnih vlasnika  koji pse ne vode na povodcu, često dolaziti do nezgodnih situacija, a najviše ih je strah od napada pasa na djecu.
– Kao što vam je poznato, prije uređenja parka, na tom dijelu centra su  naši građani šetali svoje ljubimce. Uređenjem sportskih terena, izgradnjom novim sadržaja znatno se povećao broj naših korisnika i kako bismo izbjegli eventualne nezgodne situacije odlučili smo, u suradnji s Gradom Zadrom, izgraditi posebno mjesto gdje će naši sugrađani moći boraviti sa svojim četveronožnim ljubimcima. Što se tiče zaštite, park za  pse imat će ogradu cijelom dužinom i bit će ogradom i zidom odvojen  od ostatka centra stoga vjerujem da neće biti nikakvih problema, kazao  je Karlović dodavši kako će na prostoru ispod parka za pse, opet u suradnji s Gradom Zadrom, biti sagrađeno i novo boćalište s obzirom da je  na starom izgrađeno dječje igralište.




Klizalište-rolalište
Denis Karlović izuzetno je zadovoljan što se projekt klizališta i rolališta  uspio realizirati jer je, kako kaže, time izgrađen još jedan atraktivni  sportski sadržaj u centru.
– To je novi sadržaj u sklopu sportskog centra koji privlači veliki broj  korisnika zainteresiranih za takvu vrstu rekreacije. Važno je napomenuti  da je to cjelogodišnji projekt te da će klizanje biti organizirano oko tri  mjeseca, ovisno o interesu građana, dok će ostatak godine taj prostor biti  rolalište, kazao je Karlović dodavši kako ulaganja u projekt do sada iznose 750.000 kuna, a prihodi će se znati kad završi sezona klizanja.
– Postoji mogućnost da klizalište zatvorimo početkom veljače, a ne 14.  siječnja 2019. kao što smo prvotno planirali. Mogu samo reći da smo zadovoljni prihodima koje smo do sada ostvarili na klizalištu, te da bi oni  do kraja trebali biti u visini rashoda, zaključio je Karlović.