Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Postavljaju se niskopodni kabeli za novu zgradu

10.01.2020. 14:00


Ovih dana traju radovi u Ulici sv. Marije na samom ulazu u gradsku četvrt Bili brig sa strane Ulice Ante Starčevića, odnosno Bulevara. Mnogi stanovnici ovog najvećeg zadarskog kvarta prekjučer su u poslijepodnevnim satima, prilikom povratka s posla, ostali iznenađeni postavljenim preprekama i znakom obilaska. Zbog toga je na tom dijelu ceste nastao prometni čep pošto su se mnogi vozači okretali na licu mjesta.
Provjerili smo o kakvim se radovima radi te smo doznali kako je riječ o tvrtki Konektor koja obavlja radove na priključku na niskopodnu mrežu za obližnju zgradu. Iz Konektora su nam rekli kako je ulica zatvorena dok traju radovi, ali da je poslije 16 sati otvorena za promet.
Inače, u ovoj ulici svako malo dolazi do pucanja vodovodnih cijevi zbog čega ulica poplavi te mora biti zatvorena kako bi sanirali kvar. Direktor Vodovoda Tomislav Matek rekao nam je kako su svjesni problema u toj ulici, ali da je riječ o dotrajalim cjevovodima koje kompletno treba mijenjati. Međutim, nije nam mogao reći kada će to biti, jer sve ovisi o dogovoru s Gradom Zadrom te o financijskim sredstvima kojima će raspolagati.
​Inače, slični problemi s pucanjem vodovodnih cijevi učestali su i u Ulici Put Murvice kod ulaza u Javnu vatrogasnu postrojbu Zadar. I tamo je problem s dotrajalim cijevima te rješenje ovisi o proračunskim sredstvima u gradskoj blagajni. Kao i u Ulici sv. Marije, i tamo se tijekom sanacije stvaraju prometni zastoji pa se u koloni vozila u jutrarnjim satima te u poslijepodnevnim kad veliki broj građana odlazi na posao ili se vraća, zna naći i 50-ak vozila.