U izradi DPU za Prosiku, Bašacu, Poslovnu zonu Proboj...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Gras Pag rješava prostorno plansku dokumentaciju
Prostornoplanska dokumentacija temelj je razvoja svakog područja, a tako i Grada Paga, rekao je Ante Fabijanić
RADIO PAG
U izradi DPU za Košljun, Prosiku, Goliju, Bašace, PZ Proboj

Donošenje prostorno planske dokumentacije jedan je od važnih ciljeva gradske vlasti jer je prostornoplanska dokumentacija temelj razvoja svakog područja, a tako i Grada Paga, rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
- Donosimo planove, jer se nisu donosili gotovo trideset godina, a u to idemo parcijalno, dio po dio i trenutno su u izradi detaljni planovi uređenja Košljuna, Prosike, Golije, Bašace, Poslovne zone Proboj, dakle nekoliko vrlo važnih planova koji će omogućiti izgradnju raznih sadržaja koji su Gradu Pagu potrebni, potrebni su i stanovnicima Paga, ali i za razvoj turizma i gospodarstva općenito, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Privlačenje investitora

Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako se samo dobrim planovima, u kojima su predviđeni razni sadržaji, mogu privući investitori, a izgradnjom raznih, planovima predviđenih sadržaja, povećat će se zaposlenost, što je temelj za ostanak mladih na otoku. Poslovna zona Proboj omogućit će ulaganja investitorima koji nisu iz Paga, ali i domaćim ljudima, ako to žele, jer je na tom području predviđeno mnogo toga, od solarnih panela do suhog veza, raznih radionica, OPG-ova i slično. Prema DPU Prosika uredit će se lukobran za brodove srednje veličine i za brodove za linijsku plovidbu, a na Goliji priveze za manje brodice. Prema DPU Bašaca, uredit će se šetnica.

U planu brojni radovi

- Uz sve te spomenute projekte i sadržaje, uredit ćemo parkiralište na Macelu uz market Lorenco, produljit plažu Prosika do sredine magazina, izgraditi kružni tok kod Lokunje, dizalicu za brodove na Goliji, imamo u planu i izgradnju autobusnog kolodvora i mnoge druge projekte," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Za sve te projekte, rekao je gradonačelnik Fabijanić, Grad Pag ne može financirati samo iz proračuna, već će se tražiti potpora od resornih ministarstava i posebice iz fondova Europske unije.

J. PORTADA

Razgledavanje Novalje

U povodu 15. siječnja, Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u Hrvatskoj se već tri godine organizira projekt pod nazivom "Upoznaj svoju zemlju" kojim se građanima Hrvatske poklanjaju besplatna razgledavanja krajolika uz stručne vodiče.
U akciju je uključen i Grad Novalja. Razgledavanje Grada Novalje bit će uoči Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u nedjelju 12. siječnja, s početkom u 12:00 sati. Sudionike ove akcije, u skrivene priče, legende i bogatu povijest Novalje, vodit će turistički vodič Božidarka Šćerbe Haupt. Organizator je Zajednica društva turističkih vodiča Hrvatske i TZ grada Novalje.


"Donosimo planove, jer se nisu donosili gotovo 30 godina, a u to idemo parcijalno. Trenutno su u izradi nekoliko vrlo važnih planova koji će omogućiti izgradnju raznih sadržaja potrebnih Gradu Pagu.

Ante Fabijanić

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno