Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HDZ bojkotirao starigradski HDZ

Autor: Velimir Brkić

08.02.2009. 23:00
HDZ bojkotirao starigradski HDZ

Foto: Velimir BRKIĆ



Hrvatska demokratska zajednica Općine Starigrad pod predsjedanjem Role Dokoze održala je sinoć u atriju hotela Alan pred oko 150 članova, simpatizera i gostiju svečanu sjednicu kojom je obilježila 19. obljetnicu svog osnutka i rada. Iako je to itekako uobičajeno kad su HDZ-ove proslave u pitanju na sjednici, iz nama nepoznatih razloga, nije nazočio nitko iz županijskog čelništva HDZ-a. Svečanu sjednicu nije uveličao ni nitko od četiri zadarska HDZ-ova saborska zastupnika kao i čelništva Zadarske županije.
Sjednici su nazočili ratni zapovjednik 7. Domobranske pukovnije, član Županijskog odbora HDZ-a  Danijel Telesmanić Did, predsjednik županijskog HSLS-a Stanko Zrilić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Mile Fabijan i direktor hotela Alan Jole Petričević. Među nazočnima je bio i starigradski načelnik Krste Ramić (HDZ), ali usprkos glasnim zahtjevima dijela nazočnih članova lokalnog HDZ-a nije dobio riječ za govornicom.
Predsjednik općinske organizacije Role Dokoza  u uvodnom slovu svog obraćanja podsjetio je na vrijeme osnivanja stranke. Potom je govorio o radu općinskog čelništva.
– U posljednjih godinu dana općinsko čelništvo provodilo je samovolju. Radilo je mimo odluka općinskog HDZ-a provodeći odluke koje nisu u interesu stranke. Među članstvom vlada nezadovoljstva s takvim radom, rekao je Dokoza koji je potom istaknuo svoju kandidaturu za HDZ-ovog načelnika na lokalnim izborima u mjesecu svibnju, pokazujući pritom liste potpisa za njegovu kandidaturu.
– Nije svejedno tko će biti HDZ-ov kandidat za načelnika. U samo dva dana prikupljeno je 150 potpisa članova HDZ-a za moju kandidaturu za načelnika. A kako je to apsolutna većina zahtijevao sam da se obustavi daljnje potpisivanje za moju načelničku kandidatu, rekao je Dokoza najavljujući pritom nastavak svih i otvaranja novih infrastrukturnih projekata, te nova zapošljavanja.
–  Kao načelnik provodit ću politiku jedinstva u kojoj neće biti revanšizma, poručio je Dokoza.
Nakon što su za govornicom bili Stanko Zrilić i Danijel Telesmanić uz muzikaše iz Otočca održan je  prigodni domjenak.


 RAMIĆ: POLUPRIVATNA PROSLAVA


Proslava 19. godišnjice HDZ-a  pretvorila se u poluprivatno okupljanje slično kao i prošlogodišnja organizacija fešte na Velikom Rujnu. Ne bih polemizirao ali s punom odgovornošću tvrdim kako su sve odluke Općinskog poglavarstva i vijeća provedene u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. Štoviše, sve odluke općinskog HDZ-a smo poštivali i provodili osim onih koje nisu bile na zakonskoj osnovi, istaknuo je starigradski načelnik Krste Ramić, dodajući kako se po preporuci ŽO HDZ-a kandidat za načelnika treba istaknuti do 15. ovog mjeseca. Temeljni ogranci HDZ-a Starigrad i Seline za načelničkog kandidata predložili su upravo Krstu Ramića.