Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Lovačka noć za pamćenje

Autor: Velimir Brkić

08.02.2009. 23:00
Lovačka noć za pamćenje

Foto: Velimir BRKIĆ



Jedno od najočekivanijih godišnjih društvenih događanja u Zadru i Zadarskoj županiji svakako je Lovački bal Zadarske županije. Tradicionalni 11. lovački bal u organizaciji županijskog Lovačkog saveza na čelu s prof. Matom Radićem i ove godine je održan u hotelu “Kolovare”. O zanimanju naših sugrađana za ovaj događaj dovoljno govori činjenica kako su sve karte za ovaj prestižni događaj prodane i tjednima ranije. Bal na koji lovci tradicionalno dolaze sa svojim suprugama bio je mjesto na kojem je svatko želio doći, a na lovačkom balu se cijelu večer škljocalo aparatima jer se tu našlo više poznatih osoba iz društvenog i javnog života.
– Prije deset godina bilo nas je 150, a večeras nas je preko 350. Popularna cijena dolaska na večerašnju zabavu učinila je svoje, a kako nama nije ni do kakve zarade, već isključivo do druženja, mislim da možemo biti zadovoljni. Drago nam je da svaki put netko kao novi član pristupi našim lovačkim društvima te tako počinje voditi i brigu o prirodi i njenoj zaštiti, rekao je Radić pohvalivši pritom za organizaciju lovačkog bala Jasnu Đerđa, Sinišu Stulića, Rajka Zurka, Milana Žužu i Antu Župana.
 Bal nisu propustili saborski zastupnik Ivo Grbić, župan Stipe Zrilić, zadarski gradonačelnik Živko Kolega, predsjednik GV-a Zvonimir Vrančić, načelnik Ureda za lovstvo pri Ministarstvu za poljoprivredu i šumarstvo Davor Zec, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Božidar Longin, lovni inspektor Joso Nekić, županijski pročelnik Željko Katuša, benkovački gradonačelnik Mirko Erstić, načelnici Kukljice i Kolana Gordana Poropat i Josip Zubović Pipe. Pored predstavnika hrvatskog i županijskih lovačkih saveza, brojnih gospodarstvenika, poduzetnika i uglednika na lovačkom balu su nazočili i doajeni lovstva zadarskog kraja.
 U sklopu bala priređena je i bogata lovačka lutrija. U predvorju hotela “Kolovare” su bile izložene glavne nagrade: veliki vepar, krmača, nazime, prase, pršut, umjetnička slika Senke Radić, obiteljski kozmetički paket, četiri lovačka odijela i cipele. Za lutriju je osigurano i 35 ulovljenih zečeva, 250 fazana, 40 bena šljuka, 10 kamenjarki…
 U ugodnom ambijentu hotela “Kolovare” uz bogati stol sve nazočne je već tradicionalno zabavljao evergreen sastav “Zadrani” sa solistom prof. Davorom Strenjom, a gost večeri bio je Đani Maršan. Voditelj programa bio je vrsni animator Gordan Kurtović.