Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poginuo vozač “mazde 3”

Autor: Suzana Bandić

08.02.2009. 23:00
Poginuo vozač “mazde 3”


Pogibiji Roberta Katalinića vjerojatno su “kumovali” i uvjeti na cesti koja je bila iznimno skliska zbog obilne kiše koja je tu noć padala. Nesretni je čovjek prva žrtva u prometu od početka ove godine na zadarskom području


Robert Katalinić (38) iz Zadra, inače vlasnik zadarskog kafića “Korner”,  smrtno je stradao u stravičnoj prometnoj nesreći u nedjelju rano ujutro, oko 1.40 sati između Veletržnice i Crnog na državnoj cesti DC-8.
Nesretni se muškarac svojom “mazdom 3” zadarskih registracijskih oznaka kretao iz pravca Crnog prema Zadru kada je u jednom trnutku iz nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zapreku s prometnim znakom za označavanje radova na kolniku kod buduće OMV-ove benzinske crpke.
Nakon toga se od siline udarca odbio i udario u nekoliko markera da bi se potom zabio u rasvjetni stup, uslijed čega je preminuo na licu mjesta.
Zbog obavljanja policijskog očevida i čišćenja prometnice na mjestu nesreće na tom je dijelu državne ceste promet bio preusmjeravan od 1.50 do 5.30 sati.
Iako se pravi uzrok prometne nesreće može za sada samo nagađati, vjerojatno je jedan od mogućih uzroka,  mokra i skliska cesta od obilne kiše koja je tu noć padala te brža vožnja.
Robert Katalinić prva je osoba koja je poginula na zadarskim prometnicama od početka ove godine.