Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U iščekivanju biogradskog preporoda

Autor: Milenko Brkić

08.02.2009. 23:00
U iščekivanju biogradskog preporoda


Uprava biogradskog trećeligaša Primorca krenula je s kadrovskim i igračkim promjenama u klubu, ne bi li na taj način ubacila injekciju pozitivnog šoka. Već dugo vremena želi se postići status i rezultat koji ova već nogometna institucija zaslužuje. U klub se ulaže mnogo i iščekuju se pozitvni rezultati. Da bi se taj cilj ostvario, osim novih igračkih pojačanja pažnju je privukao i angažman novog trenera Armanda Marenzija i njegovog pomoćnika Velibora Katuše. Osim završene trenerske škole, Marenzi iza sebe ima i respektabilno igračko iskustvo. Od inozemnih destinacija novi biogradski trener nastupao je u francuskom drugoligašu Avignonu i grčkom prvoligašu Panaseriakosu. Do sada je vodio SOŠK i Krku. Kroz pripremno razdoblje Marenziju je stavljeno na raspolaganje dvadesetak igrača koji konkuriraju za početnu postavu u nastavku sezone. Glavni cilj je popraviti trenutačni plasman na ljestvici.
– Biograd je sportska sredina, koja je dobro organizirana te postoje više nego dobri uvjeti za rad. Dolazak u Biograd je logički slijed u mojoj trenerskoj karijeri.
Trenersko iskustvo ste počeli skupljati u nižim razredima natjecanja?
– Vodio sam SOŠK i Krku. Ako ste igrali nogomet, to automatski ne znači da imate predispozicije za trenera. Svagdje se trudim unijeti dio svog igračkog iskustva u igru. Trenerski posao nije lagan, jer zahtijeva među ostalim stvarima i dosta osobnog truda i odricanja.
Jeste li zadovoljni dosadašnjim radom i što očekujete od nastavka sezone?
– U punom smo jeku priprema. Igrači rade marljivo i mislim da rezultat ne bi trebao izostati. Na pripremama je dvadesetak igrača od kojih želim stvoriti kolektiv. Individualne kvalitete pojedinca su  ponekad prevaga, ali utakmice dobiva momčad, a ne pojedinac. Svi se moraju podrediti momčadi. Moje je da izaberem one koji mogu najviše pružiti. Za nastavak sezone mogu samo reći da ćemo u svaku utakmicu ulaziti odlučno, s ciljem da odigramo najbolje moguće, a ako to ostvarimo pozitivan rezultat neće izostati.
Položaj na ljestvici, deseto mjesto?
– Sezona u ovom rangu traje dosta dugo uz seriju pravih rezultata sve se može promijeniti. Prvu utakmicu igramo kod kuće protiv Vala. Sve utakmice, pogotovo na domaćem terenu, treba odigrati sa sto dvadeset posto mogućnosti. Ako se pripremimo kako treba nema straha za bolji status u proljeće.