Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bol od Bamberga platio Željo

Autor: Andrija Dešpoja

08.02.2010. 23:00
Bol od Bamberga platio Željo

Foto: Filip BRALA



Postojao je određen strah za sljedeće dvoboje nakon tog pražnjenja protiv Bamberga – kazao je Šime Mijolović


Željezničar iz Čakovca se nakon pomalo iznenađujućeg domaćeg poraza u četvrtfinalu Europske lige od njemačkog Bamberga činio vrlo opasnim protivnikom u 14. kolu Prve kuglačke lige, no krajnji ishod 8:0 za Zadrane pokazao je koliko su svi strahovi bili neopravdani. Svatko nakon što se opeče kasnije puše i na hladno, a u tom stilu je krenuo susret kontra Čakovčana, jer je trener Šime Mijolović osmislio kako doskočiti neugodnom Željezničaru koji je do gostovanja Zadra doživio tek jedan domaći poraz u sezoni.
– Znali smo da nas u Čakovcu čeka iznimno teško gostovanje zbog nekoliko razloga. Bili smo pod dojmom poraza od Bamberga, a domaći kuglači su novaci u ligi i poznati kao izrazito domaćinska momčad, pa smo pribjegli taktiziranju. Postavio sam u prvi par kontra njihovog najboljeg igrača Turka, Bogdanovića i Pintarića te smo tu uspjeli ostvariti kapitalnu prednost od 2:0. U drugom paru smo s Manevom i Milanovićem uspjeli spriječiti njihovu drugu udarnu iglu Plevnjaka te je na Ukaloviću i Baljaku ostala formalnost koju su oni iskoristili na najbolji mogući način, rušenjem rekorda njihove kuglane – pohvalio se Mijolović odlično pripremom i izvedbom u Čakovcu te izrazio zadovoljstvo kako je momčad reagirala u tjednu koji je bio prožet emocionalnim pražnjenjem u Europskoj ligi.
– Postojao je određen strah za sljedeće dvoboje nakon tog pražnjenja protiv Bamberga. Momci su pokazali da se znaju izdignuti iznad bolnih trenutaka u sezoni i dali su nadu svima nama da nismo bez šansi u uzvratu 20. veljače u Bambergu. Iako će biti vrlo teško dostići prednost Nijemaca imamo priliku za iznenađenje.
U prvenstvu držite čvrsto jedinicu iako se stvorila velika gužva iza vas. Pet momčadi vam prijeti, a ostalo je osam kola do kraja.
– Ima još dosta do kraja i u nijednoj utakmici se ne možemo opustiti i reći da ćemo lako pobijediti. Pogotovo na gostovanjima gdje nas i zadnji na ljestvici može pobijediti ako ne budemo stoposto unutra. Imamo težak raspored, gostujemo kod izravnih konkurenata Konikoma i Novske, no i drugi imaju dosta međusobnih i neizvjesnih susreta tako da smo za sada u dobroj poziciji da i na kraju ove sezone završimo prvi na ljestvici. Samo treba strpljivo ići iz utakmice u utakmicu.