Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Pauk” odvezao 12 automobila parkiranih pred gimnazijom

Autor: Petra Mičić

08.02.2010. 23:00
“Pauk” odvezao 12 automobila parkiranih pred gimnazijom

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Započelo je primjenjivanje novog pravila o zabrani parkiranja na području Perivoja Vladimira Nazora, a parkiranje je dopušteno samo djelatnicima četiriju škola u Perivoju


Nakon brojnih upozorenja građanima da ne parkiraju svoja vozila u Perivoju Vladimira Nazora, djelatnici škole dobili su svoje kartice za parkiranje, a ostala vozila uklonila je Pauk službe.
Na prilazu školi u Perivoju označena su parkirna mjesta, koja od sada smiju koristiti samo djelatnici škola te je tijekom jutra u ponedjeljak uklonjeno dvanaest vozila, potvrdili su iz Pauk službe.
Podsjetimo, prilaz u škole te školsko dvorište donedavno su brojnim građanima služili kao mjesto za besplatno parkiranje, a unatoč upozorenjima građani su se i dalje parkirali na zabranjena mjesta. Postavljen je i prometni znak koji parkiranje dopušta samo djelatnicima četiriju škola u Perivoju Vladimira Nazora. Ravnatelji škola u Perivoju su na automobile parkirane u krugu škole nedavno postavili i letke kojima mole građane da tu više ne parkiraju, a igralište je vraćano u prvobitno stanje te služi isključivo kao prostor za rekreaciju i boravak učenika.
– Od jučer je počelo primjenjivanje novog pravila i na određenom području se mogu parkirati jedino djelatnici škola koji imaju potrebnu oznaku, odnosno karticu istaknutu na automobilu. Već dugo vremena se borimo s građanima, a ni leci, znakovi i upozorenja nisu imali učinka. Nama je žao što nema dovoljno besplatnih parkirališta za građane, ali igralište je mjesto za boravak učenika na kojem ne smiju biti automobili, a samim parkiranjem i prometom potencijalno se ugrožavaju učenici.
Ni za djelatnike škola nema dovoljno mjesta, a zamislite kakva je situacija kada se parkira veliki broj automobila. Dali smo ljudima dovoljno vremena i jedino se nadam da će naći neko drugo mjesto za besplatno parkiranje.
Rampu ćemo maknuti kada dođu ljetni praznici, odnosno kada djeca ne koriste igralište ispred škole, kazao je ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević.