Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Seminar o knjigovodstvu i porezu

Autor: Krešimir Bukvić

08.02.2010. 23:00
Seminar o knjigovodstvu i porezu


U hotelu Kolovare održan je besplatni seminar o knjigovodstvenim i poreznim propisima koji je organizirala sekcija intelektualnih usluga pri Udruženju obrtnika Zadar. Ovakvu edukaciju Udruženje obrtnika za svoje članove koji obavljaju djelatnost knjigovodstvenih usluga organizira petu godinu zaredom u namjeri da im omogući što kvalitetniju edukaciju vezanu za zakonske propise iz područja financijskog poslovanja.
Seminar je održan u suradnji s predavačima tvrtke-izdavača časopisa “Računovodstvo i financije” iz Zagreba, mr. sc. Kornelijom Sirovicom, mr. sc. Ivanom Čevizovićem i Miljenkom Cutvarićem. Program seminara obuhvatio je izlaganja na temu obračuna poreza na dohodak i poreza na dobit za 2009. godinu, obračuna poreza na dodanu vrijednost te obračuna plaća i drugog dohotka. Kvaliteti seminara znatno je pridonijela interaktivna metoda predavanja koja je omogućila uključivanje u raspravu svih sudionika. S obzirom da se za sudjelovanje na seminaru nije plaćala kotizacija, broj zainteresiranih sudionika bio je iznimno velik. Tako je seminaru nazočilo ukupno 45 osoba iz 30 knjigovodstvenih obrta, a prema rezultatima anketiranja sudionika, ovaj seminar je ocijenjen izuzetno kvalitetnim i korisnim.
U Udruženju obrtnika Zadar nastoje osigurati kontinuirano obrazovanje svojih članova pa ova edukacija predstavlja dio sveobuhvatnog programa obrazovanja unutar projekta Obrtnički edukacijski centar.