Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ništa bez vjere u uspjeh

08.02.2011. 23:00
Ništa bez vjere u uspjeh


Za razliku od prošle godine, kada se momčad borila s neiskustvom, ove je sezone očit napredak u našoj igri. Mladi su stasali i dobili samopouzdanje – kaže Ančić


Što se to događa s vaterpolistima ove godine? Nižu pobjedu za pobjedom. Do kraja će još postati prvaci. Prelistavajući napise na portalima i u dnevnom tisku, ovih se dana pitaju zadarski prijatelji sporta. No oni nisu jedini iznenađeni renesansom momčadi s Višnjika, sličnog je razmišljanja i većina poznavatelja Prve B lige, odnosno suparnički timovi. Nakon poraza od Galeba u premijernom ovosezonskom nastupu, Zadrani su u preostala tri kola upisali isto toliko pobjeda, dok im je posljednja – ona na gostovanju protiv favorizirane Opatije – učvrstila status neospornog hita Prvenstva. U namjeri da demistificiramo uzroke ove, više nego pozitivne transformacije, razgovarali smo s Marinom Stipićem i Stipom Ančićem, dvojcem koji se ubraja među najzaslužnije za gore spomenuti niz.
– Da mi je netko prije početka prvenstva rekao da ćemo nakon četvrtog kola biti drugi na ljestvici s tri ostvarene pobjede, odgovorio bih mu da je takvo što teško za očekivati, no ne i nemoguće. Iako smo i sami sebe iznenadili, vjerovao sam u ovu momčad i prije starta Lige. Sada trebamo nastaviti započeto i u svakoj utakmici pokušati ostvariti maksimum – kaže 16-godišnji Marin Stipić, čija su dva pogotka protiv Opatije Zadrane pogurala do devetog ovosezonskog boda.
– Dali smo sve od sebe, odigrali mušku utakmicu i na kraju zasluženo slavili. Smatram da je to presudilo, a što se mojih golova tiče, drago mi je da sam iskoristio prilike koje su se ukazale, međutim, ne znam jesam li baš ja taj koji je pogurao momčad – skromno će Stipić.
Ančić se nadovezao dodajući kako su nedostatak imperativa i vjera u vlastite mogućnosti također utjecali na ishod prošlotjednog sraza s Opatijom.
– Za razliku od prošle godine, kada se momčad borila s neiskustvom, ove je sezone očit napredak u našoj igri. Mladi su stasali i dobili samopouzdanje s kojim smo i ušli u utakmicu s Opatijom. Vjerovali smo u sebe, a budući da nismo imali imperativa, mogli smo se predstaviti u najboljem svijetlu – kaže Ančić.
Stipić i Ančić složni su u tvrdnji da je današnji Zadar odlično posložena momčad, sastavljena od mladosti i iskustva.
– Rekao bih da smo se ravnopravno raspodijelili. Svatko od nas ima svoje zadatke i dobro ih obavlja. Teško je govoriti u postotcima, no smatram da je doprinos na “pola-pola” – kaže Ančić, koji uz Hrvoja Bobanovića, Ivana Gledeca, Igora Šarića i Dinka Jadrešića “drži” iskusniju stranu.


 OBRNULI ULOGE




– Nakon dvije sezone sa po samo dvije pobjede, odličan je osjećaj ući u utakmicu i znati da si ravnopravan suparnik. Više nemamo straha da će nas bolji sastavi “nakantati”, dapače, sada smo mi ti koji su u ulozi favorita – rekao je Stipić.


 SKIDANJE KRUNE


– Nismo imali priliku za proučavanje igre Krune, no ako je suditi po njihovim dosadašnjim rezultatima, imamo dobru priliku upisati i četvrtu uzastopnu pobjedu. Upravo zbog rezultata nama se nameće lagani imperativ, međutim, smatram da nam nastup u Rijeci, kao i prethodna dva, daju za pravo vjerovati u novi uspjeh – Ančić se osvrnuo na susret petog kola, u kojem Zadar dočekuje osječku Krunu.