Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nitraj, Gobin i Dešpoja u Zlatnoj luci

08.02.2011. 23:00
Nitraj, Gobin i Dešpoja u Zlatnoj luci


Zlatna luka iz Sukošana, četvrtoplasirana momčad u Četvrtoj HNL Jug, podskupina A, u zimskom prelaznom roku je ostala bez svoja dva ponajbolja igrača koji su iz amaterskih klubova otišli u profesionalce. Marko Rašo (21) je izabrao susjednu državu BiH i Premijer ligaša Zrinjski iz Mostara, a Mate Bugarija (23) se skrasio u Zadru. Istovremeno je i talentirani 17-godišnjak Mate Režan pojačao redove juniora Zadra. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Klaudijom Pavićem nije zimu prosjedila skršenih ruku te je dovođenjem novih igrača znatno olakšala posao treneru Robertu Dijanu. Iz četvrtoligaša Pakoštana pristupio je 28-godišnji napadač Daniel Nitraj, internacionalac iz Sv. Filip i Jakova, dok su zimsku nogometnu tržnicu u Sukošanu obogatila i dva perspektivna juniora Zadra, otočani, 18-godišnji lijevi vezni Mišel Gobin i 17-godišnja polušpica Roko Dešpoja. Treninzima seniora priključilo se i četvero talentiranih juniora iz vlastitog igračkog inkubatora.
– Za novaka u ligi Zlatnu luku zimski prijelazni rok još nije završen. Ovih dana očekujemo papire za još jednog, izuzetno kvalitetnog mladog igrača te najvjerojatnije dovođenje zasigurno najvećeg imena prijelaznog roka među četvrtoligašima – tajanstveno će oprezni Pavić koji je u prvoj četvrtoligaškoj sezoni vrlo brzo naučio pobjedničku formulu – pet kvalitetnih mladih igrača do 21 godine starosti koji su prema propisima HNS-a obvezni u početnoj jedanaestorici, a koje u prvom poluvremenu jedino mogu zamijeniti njihovi vršnjaci, također do 21 godine starosti.
Je li najefikasnija momčad Četvrte HNL pronašla odgovarajuću zamjenu za najbolji napadački dvojac u ligi koji je od 37 zgoditaka Zlatne luke postigao čak 20, najbolji strijelac lige Bugarija 12 i Rašo 8 zgoditaka, vidjet će u nastavku, proljetnom dijelu prvenstva.
Inače, Robert Dijan je održao prvih 10-ak treninga. U subotu je zakazan prvi prijateljski ogled, sa SOŠK-om u Skradinu koji su Sukošanci ugostili pred početak prvenstva. Ako ih zdravlje posluži, na put odlazi čak 25 igrača.