Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Tornado pokrenuo akciju za pomoć obitelji Tihomira Purde

08.02.2011. 23:00
Tornado pokrenuo akciju za pomoć obitelji Tihomira Purde


Udruga navijača Tornado Zadar još jednom pokazuje da nisu samo najvatreniji navijači, već imaju i veliko srce. Prije nekoliko dana pokrenuli su humanitarnu akciju “Pomozimo obitelji Tihomira Purde”, a cilj im je novčano pomoći obitelji branitelja koji se na temelju optuženice srbijanskog tužilaštva nalazi u pritvoru u Zenici. Novac će prikupljati putem žiro-računa u OTP banci, a u subotu će prodavati i majice s motivima Tornada čiji će prihod ići u humanitarne svrhe.
– Hrvatski branitelj Tihomir Purda tereti se od strane srbijanskog tužilaštva za ratne zločine protiv ranjenika i nalazi se u pritvoru u Zenici, BiH. Optužba koja tereti Purdu podnesena je uz puno nelogičnosti, kontradiktornosti i u krajnjem slučaju nepravde. Nepravde prema osobi koja je bila mučena ne bi li potpisala izjavu koja ga tereti za zločin (koji počinio nije), osobi koja danas zbog istog tog mučenja ima psihičkih problema te mora piti terapijske tablete, osobi koja je ponosno i hrabro stala za našu domovinu, za našu jedinu Hrvatsku, stoji u priopćenju Tornada te se pojašnjava kako njegova obitelj prolazi kroz jako teške trenutke potencirane nedostatkom osnovnih životnih resursa te im je potrebna svaka pomoć.
Novac će se skupljati putem žiro računa te prodajom majica na Narodnom trgu u subotu, a iz Tornada su poručili da oni koji to žele novac mogu donirati i u subotu na štandu.
– Svaka uplata bit će posebno zabilježena i ažurno objavljena na stranicama Udruge navijača tornado Zadar, a uplatitelj se može izjasniti želi li da njegova uplata bude javna ili ne ostavljanjem imena i prezimena prilikom uplate u banci ili pošti te 12. veljače na štandu, stoji u priopćenju.
Na kraju priopćenja pozvali su pripadnike Tornada, navijače Zadra i sve sugrađane koji su prepoznali ovu akciju da se uključe.
– Želimo uistinu pomoći obitelji našeg branitelja, ali isto tako pokazati da neke stvari ne smiju i neće nikad biti zaboravljene te kako postoje ljudi koji sanjaju i žele ponosnu Hrvatsku, poručili su iz Tornada i dodali kako je svaki uplaćeni iznos od srca te pozvali one koji mogu da se odazovu akciji sukladno svojim mogućnostima.
Istaknuli su i kako humanitarne aktivnosti Tornada neće stati na ovome te će u budućnosti nastojati pomagati onima kojima je pomož zaista potrebna.


 UPLATE


Žiro račun na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć obitelji Tihomira Purde.
OTP banka
2507000-1100146275
Oni koji se žele uključiti u akciju mogu pomoći i kupovinom majica s motivom Tornado na štandu koji će u subotu biti postavljen na Narodnom trgu.