Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U Biogradu će krnje biti žena

08.02.2011. 23:00
U Biogradu će krnje biti žena


No ona najveća karnevalska povorka održat će se 8. ožujka, a umjesto Tome Krnjevala, s obzirom na to da je 8. ožujka Dan žena, ove bi se godine mogao spaliti i neki ženski lik. Očekujemo, dakako, veliki broj sudionika i maškaranih skupina, koje se još mogu prijaviti u našu udrugu i uz našu pomoć i savjete organizirati i osmisliti kako nastupiti na Karnevalu, zaključila je Miloš


Ovogodišnje karnevalske svečanosti u Biogradu na Moru započet će 19. veljače i trajati do 8. ožujka. U tom vremenu bit će održano niz različitih manifestacija koje će obilježiti vladavinu maškara u gradu, a kao i ranijih godina u njoj će sudjelovati veliki i mali Biograđani te gosti iz susjednih, ali i udaljenijih mjesta, kazala je Ines Miloš, predsjednica biogradske Karnevalske udruge “Tome Krnjeval” te dodala da se priprema bogat i raznovrstan program.
Kako nam je kazala članica Hrvatske udruge karnevalista, imaju u svom djelokrugu rada i gostovanja, a na kojima se uglavnom predstavljaju s “Krunidbom kralja Kolomana”. Slijedom toga, dakako, imaju i obvezu ugostiti druge skupine.
– Tako smo ove godine kao domaćini pozvali u goste karnevalske udruge Kutine, Ivanić Grada, Primoštena, Opuzena te Slovenije, a već do sada većina njih je potvrdila svoj dolazak. Stoga će ovogodišnje maškarane svečanosti biti doista zanimljive i raznovrsne, a nadamo se i dobro posjećene. Sam početak predviđen je za subotu 19. veljače kada će poslijepodne gradom prošetati sve gostujuće grupe, a nakon toga će se na rivi ispred Gradske uprave održati i službeno preuzimanje ključeva grada uz pučko veselje. U nastavku je predviđen ples pod maskama koji će uslijediti tijekom večeri u hotelu Biograd. Idućih dana bit će i niz maškaranih priredbi u organizaciji škola, različitih klubova, a naše već prepoznatljive Male maškare imat će svoju feštu iduće subote, točnije 5. ožujka, kazala je Miloš, dodajući da su za tu prigodu posebno angažirali biogradski dječji vrtić koji je već niz godina aktivan i važan sudionik karnevalskih svečanosti u gradu.
– I ove godine mališani će u nekoliko različitih skupina nastupiti u školskoj sportskoj dvorani, a u goste će im doći mališani iz susjednih dječjih vrtića Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, Turnja te otočnog dijela općine iz Tkona, a očekujemo i nastup mališana iz Puntamike iz Zadra s kojima imamo dobru dugogodišnju suradnju. Predstavljanje dječjih maškaranih grupa održat će se u školskoj sportskoj dvorani te će za njih biti održano zajedničko druženje uz zakusku. No ona najveća karnevalska povorka održat će se 8. ožujka, a umjesto Tome Krnjevala, s obzirom na to da je 8. ožujka Dan žena, ove bi se godine mogao spaliti i neki ženski lik. Očekujemo dakako veliki broj sudionika i maškaranih skupina, koje se još mogu prijaviti u našu udrugu i uz našu pomoć i savjete organizirati i osmisliti kako nastupiti na Karnevalu, zaključila je Miloš.