U sat vremena stotinu Zadrana potpisalo za ostavku Vlade

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Potpisivanje peticije nastavlja se na Narodnom trgu do 15. veljače

U prvih sat vremena akcije „Pišite vladi - ostavka!", koja je započela danas na Narodnom trgu, pismo u kojem se trži ostavka Vlade potpisalo je oko stotinu Zadrana, izvijestio je Drago Čulina, predsjednik zadarskog ogranka Hrvatskih laburista - Stranke rada. Čulina je kazao i kako je, po njegovim saznanjima,  do sada u Hrvatskoj pismo Vladi potpisalo oko 12.000 građana. Pismo Vladi će se na Narodnom trgu moći potpisati sigurno 15. veljače od 9 do 13 sati svakog radnog dana, a bude li interesa da se akcija nastavi, to će, najavio je Čulina, biti i učinjeno. 

- Mi Hrvatski laburisti - Stranka rada odlučili smo se staviti u službu hrvatskih građana i omogućiti im da potpisujući pismo mogu, ako žele, upozoriti Vladu da ne vlada onako kako oni to očekuju. Pismo smo sastavili na temelju uputa, zahtjeva i zanimanja građana. U ovom pismu su navedeni grijesi koje smo podijelili u skupinu od sedam. Ti grijesi su oholost, pohlepa, zavist, srdžba, blud, neumjerenost, lijenost ili nehaj, a sve zbog činjenice da je narod sve obespravljeniji i da su građani sve siromašniji.  Građani muku muče s tim što ne mogu zaraditi dovoljno za život dostojan čovjeka, ne mogu se liječiti, ostvariti prava koja su im zajamčena Ustavom i samom rođenjem u demokratskom svijetu. Mi želimo da Hrvatska bude potpuno demokratska zemlja, želimo ovim pismom poručiti Hrvatskoj vladi da treba komunicirati s građanima koji su je izabrali, da treba čuti njihov glas. Hrvatska vlada nije čula glas naroda u onom trenutku kad su sindikati prikupili 750.000 potpisa koji su bili praćeni podacima kao što su OIB i brojem osobne iskaznice. Nisu uvažili stajalište građana tada, ne očekujem ni da će uvažiti ovo, rekao je Čulina.

Na upit što očekuje od akcije koja u klasičnom smislu nije ni prosvjed, a niti peticija koja bi mogla dovesti do efektivne smjene vlade, Čulina je rekao kako je, uz to što se na ovaj način građanima omogućuje da iskažu svoje stajalište, ujedno i riječ o akciji upoznavanja građana s ciljevima Hrvatskih laburista - stranke rada.

Ogranak stranke, predsjednik koje je na nacionalnoj razini Dragutin Lesar, u Zadru je osnovan koncem prošlog tjedna.

-Naša je želja da građani vide da je ovo stranka koja vodi računa o onima koju su najmanje moćni, o najslabijima, što znači o radnicima  čija su socijalna prava ugrožena, bilo da rade, a ne primaju plaću ili da rade za malu plaću, ili onih radnika koji nemaju posao, a trebaju raditi jer im je Ustavom zajamčeno pravo na rad, također i o onima koji su bolesni, a ne mogu se liječiti. Poznato je da se naši ministri zdravstva odlaze liječiti u inozemstvo, a ostavljaju svoj narod tako vrsnom zdravstvu kakvo je javno zdravstvo u Hrvatskoj. Naša želja je da pomognemo, da budemo uz male ljude, a svi su mali; od umirovljenika koji jedva sastavljaju kraj s krajem od svojeg minulog rada, do radnika koji rade za malo, a želimo da rade za više. Želimo od Vlade program kojim će se stvarati nova radna mjesta, a ne želimo da Hrvatska prodaje svoje resurse. Želimo da se stvaraju industrijski pogoni, ono što ovog trenutka može stvoriti ekonomski procvat zemlje, kazao je Čulina dodajući kako Hrvatski laburisti ovog trenutka imaju oko 2.800 članova. te  kako broj i članova i simpatizera raste.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Koruna
Druze Drago mislim da nisi izabra plodno tlo za promociju tvoje stranke, postiga bi veci uspijeh da si krenije putem tvoga Oca . Karin Donji, Karin Gornji , Biljane ,Kasic, Smilcic, Benkovac , Kakma ,Bilisane, to je bio njegov teritorij gdje je stvarao prijateljstvo , a ti znas da mi znamo kojoj je vojsci Orjunas sluzio od 1941 do 1945 , a poslije rata nastavio svoje djelovanje radom protiv svog naroda u sluzbi UDBE .
Slika korisnika maslina
Dragin caca s tim putem ! Kako stovani @Koruna napisa ! A drug Drago. Po Nemackoj da bi izvidije tko to stvara Hrvatske Katolicke Misije. I tko to trazi u ondasnje vrime, sedamdesetih godina kod Njemacke vlasti "SLUZBENI HRVATSKI JEZIK U DOPUNSKIM SKOLAMA" za strance. "Jucoslavijo Dobar Dan" Drago Drago. Tko te ne zna skupo bi te platije!!!!!!!!!!! Ostavi se corava posla. Jadni jado. Aj u Pridragu pa vidi koliko ces dobiti potpisa??????????
Slika korisnika podanci
Izgleda da se ništa ne može skriti,pa tako ni kad je u pitanju Drago,njegov otac,a i brata triba spomenuti,jerbo u vlasništvu ima onu zgradicu di ima kafić. Sve su to oni dobili jer su bili odani partiji.
Slika korisnika BLESCOMPANY
GOSN DRAGO , JOŠ JEDNOM VAS MOLIM NEMOJTE ME BRANITI , NI POMAGATI , NITI BILO ŠTO U MOJE IME RADITI . ZAR MISLITE KAKO SMO SVI MI TOLIKO SKLEROTIČNI PA SMO ZABORAVILI NE BAŠ TAKO DAVNU PROŠLOST I VAŠ DOPRINOS TOME. ZAR MISLITE KAKO NIKO NEZNA IME I PREZIME PET ZADARSKIH SINOVA PETORICE HRVATA ORJUNAŠA KOJI SU ZA DRUGOG RATA BILI U ČETNICIMA ? 1991. god. BILI STE DOVOLJNO MLADI I ZDRAVI I AKO STE TAKO PUNO ZABRINUTI ZA OVAJ NAROD ZAŠTO BAR NA KRATKO NISTE UZELI PUŠKU I BRANILI SVOJ DOM , KOJEG SAD OČAJNIČKI ŽELITE BRANITI , KAD JE PRIDRAGA GORILA I PADALA JA SAM TAMO DOLAZIO MA SE NE SIČAN VAŠEG STASA I GLASA . ZA RAZLIKU OD VAS NA TOM TERENU SU BILI LJUDI KOJI SU MOGLI LAKO STRADATI POD ČETNIČKOM VATROM Npr. OD POZNATIJIH FACA Npr. BRAĆA MAGAŠ JOSO I VLADO . AKO STE RADI PUNO RADA I GODINA MALO SKLEROTIČNI PITAJTE SINA JEDNOG GOSPODINA KOJEG SU ČETNICI UBILI ISPOD SLIVNIČKE GLAVICE KAO REZERVNOG POLICAJCA ŠTO ON MOŽE ISPRIČATI O TIM DANIMA , ONAKO USPUT SIN JE U TO VRIME BIO PRPADNIK 112. Brig. A IMA ISTO PREZIME KAO I VI.....
Slika korisnika Koruna
Zamislite , Drago Culina od oca Cvranjka Culine rodeni Pridrazanin a ne usudi se doci u Pridragu . Cvranjko sinonim izdaje .
Slika korisnika luli
Ma stvarno mu je otac bio u četnicima?? Jeste vi sto to pisete sigurni u svoja izlaganja?
Slika korisnika santa
brate, izblatili čovjeka samo tako...pa kad se to sve zna i sve je to tako, zašto nitko nije ništa poduzeo?
Slika korisnika Koruna
Ja ne blatim nikoga , nego samo kazem sto je istina . Ako vas interesira sto je radija i cime se bavija Dragin Otac Frane Culina zvani Cvranjko pitajte Pridrazane .Usput moja Baka se prezivala Culina . Moj Did je otisa u Hrvatsku vojsku a rodjak Cvranjko u Cetnike .
Slika korisnika santa
mislim da nije fer i da ne može i ne mora Drago odgovarati za ono što je radio njegov otac. ne branim nikoga jer ne znam priču, ali ljudski...roditelje ne biramo...Drago može i mora odgovarati samo za svoje postupke...a osim toga sviđa mi se program laburista.
Slika korisnika lavandar
molim cijenjene kolege da pišu malim slovima, jer se poruke pisane isključivo velikim slovima smatraju vikanjem...ako niste znali, pisati velikim slovima nije niti kulturno, a niti lijepo, to je znak nepoznavanja pravila ponašanja na internetu...
Slika korisnika BIBI*
tako je lavandar..