Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Ana i Aurora trebaju pomoć za nastavak liječenja

Autor: Suzana Bandić

08.02.2013. 23:00
Ana i Aurora trebaju pomoć za nastavak liječenja

Foto: Vedran SITNICA



Želimo upoznati javnost da se humanitarna akcija za pomoć obitelji Pavić nastavlja. Novac za terapiju koju Ana mora primiti u ožujku je osiguran, ali ona i njezina kći trebaju nastaviti liječenje. Zbog dosadašnjih troškova u zaostacima su s režijama i u dugovima, istaknuo je Ante Rubeša


Kako bi pomogli teško bolesnim sugrađankama, 31-godišnjoj Ani Pavić i njezinoj četverogodišnjoj kćeri Aurori, Akcija mladih jučer je organizirala konferenciju za medije.
Apsurdi sustava
– Želimo upoznati javnost da se humanitarna akcija za pomoć obitelji Pavić nastavlja. Zahvaljujući dobrim ljudima i jednoj našoj sugrađanki novac za terapiju koju mora primiti u ožujku je osiguran, ali mlada majka i njezina kći trebaju nastaviti liječenje. Osim toga, zbog dosadašnjih troškova u zaostacima su s režijama i u dugovima, rekao je Ante Rubeša, predsjednik zadarskog ogranka Akcije mladih koji će svojim primjerom prvi pokazati humanost i suosjećajnost.
Rubeša je, naime, obećao kako će iznos od 2.500 kuna iz svote namijenjene kampanji na nadolazećim lokalnim izborima izdvojiti za obitelj Pavić, a ujedno je pozvao i druge kolege političare da i oni to učine.
– Naša udruga Brodarica sudjelovala je i u humanitarnoj akciji za malu Stephanie, a sada smo s Udrugom “Osmijeh za-dar” organizirali prodaju kupaćih gaćica na štandu unutar dvorane na Višnjiku. Cijena će biti 90 kuna za komad, a sav prihod bit će uplaćen na račun obitelji Pavić, najavio je Rubeša kazavši i kako je postignut dogovor sa Zračnom lukom Zadar koja će financijski pomoći obitelji.
Rubeša se osvrnuo i na naš zdravstveni sustav kazavši kako se upravo na brojnim slučajevima građana suočenih s teškim bolestima pokazala njegova manjkavost.
– Zar nije apsurdno da se Ani Pavić koja ima čak devet simptoma a jedan nema, lijek ne može osigurati već ga treba plaćati sama?! Zar nije apsurd i da nekog s dvije ovako ozbiljne dijagnoze dva puta odbija komisija za mirovinu?!, ukazao je Rubeša na slučaj Ane Pavić koja se već šest godina bori s rakom limfnih čvorova i razarajućim reumatoidnim artritisom.
Zbog bolesti zapali u dugove
Njezina četverogodišnja kći Aurora od rođenja pati od refluksa želuca i trahealnog bronha, teškog poremećaja koji može dovesti do kolapsa pluća i gušenja. Već godinama Ana na liječenje odlazi u Split, a Aurora u Rijeku. Novac za skupo liječenje koje im život znači više ne mogu same priskrbiti. Štoviše, radi višegodišnjeg liječenja Pavići su zapali u dugove.
– Po uzoru na socijalni program grada Pule potrebno je uvesti socijalno zdravstvene akcije po mjesnim odborima koje podrazumijevaju vidove pružanja pomoći građanima koji su zbog izvanrednih okolnosti – zdravstvenih, socijalnih, smrti u obitelji, bolesti ili nesreće došli u stanje socijalne potrebe koju nisu u stanju prevladati bez pomoći zajednice, upozorio je Rubeša s jučerašnje konferencije za medije na kojoj su uz njega nazočili i Antonijo Baus, njegov dopredsjednik te Vladimir Gambiraža, član Akcije mladih.


Račun za pomoć Ani i Aurori Pavić




Svi oni koji žele pomoći obitelji Pavić sredstva mogu uplatiti na žiro račun Ane Pavić u OTP banci: 3200323760.