Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bojazan od manjka visine

Autor: Šime Ćurko

08.02.2013. 23:00
Bojazan od manjka visine

Foto: Vedran SITNICA



Premda Maja Ramljak nije Luca Ivanković, jasno je da će Zadar protiv Puljanki pod košem biti u ozbiljnom deficitu


Mariju Maziju, trenericu košarkašica Zadra, ovih dana muči Tea Buzov. Razigravačica, koja je usput i odlična šuterica, ove zime prešla je iz Splita u Pulu. I ne bi to Zadrankama bila posebno zanimljiva vijest da nije riječ o igračici koja je u posljednjem kolu prvog dijela sezone u dresu Splita sa 23 poena predvodila gošće do pobjede na Višnjiku. Sada Buzov dolazi u drugom dresu, pulskom zeleno-žutom, pa je oprez na Višnjiku nužan.
– Pula je s Buzov mnogo dobila. Vidi se to i po tome da su u drugom dijelu sezone Puljanke pobijedile Trešnjevku u gostima i Studenac Omiš kod kuće, a u svojoj dvorani pružile su i dostojan otpor Medveščaku. Sve upućuje na to da će ovo biti mnogo teža utakmica nego ona koju smo igrali u 4. kolu u Puli – kaže Mazija.
A u Puli je Zadar pobijedio, i to prilično uvjerljivo (82:73).
– Ta pobjeda u ovoj situaciji ne znači mnogo. Pula je sigurno kvalitetnija nego prošle jeseni, a poznato je i odakle nam, osim od Buzov, prijeti najveća opasnost.
Precizirajte.
– Nužno je zaustaviti unutarnju igru Pule. Znamo da ćemo pod košem imati problema s Majom Ramljak, visokom igračicom za koju u Puli nismo imali rješenja. Pula ima i Martinu Zubak i morat ćemo dobro posložiti obranu na te dvije igračice. U napadu ćemo težiti našoj brzoj igri, to nije ništa novo u odnosu na ono što smo i do sada igrali – zaključuje Mazija.
Na Višnjiku kad je riječ o protivničkim visokim igračicama, pušu i na hladno jer, premda Ramljak nije Luca Ivanković, jasno je da će Zadar pod košem biti u ozbiljnom deficitu. Zadar bi Pulu trebao dočekati u najjačem sastavu. Lucija Štrmelj je zbog obveza na studiju izostala s treninga, ali bi na utakmici trebala biti, baš kao i Lara Nikpalj, koju već dugo muče problemi s leđima.
Raspored 15. kola: Zadar – Rockwool Pula (nedjelja, 18 sati), Trešnjevka 2009 – Gospić, Agram-ZG – Split, Ragusa – Jolly JBS, Medveščak – Novi Zagreb, Studenac Omiš – Pleter (odgođeno).