Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Judith Reisman najavila tužbe zbog sramoćenja

Autor: Dražen Ciglenečki

08.02.2013. 23:00
Judith Reisman najavila tužbe zbog sramoćenja

Foto: Zvonko KUCELIN



Ovlašteni odvjetnik kontroverzne Reisman, Zvonimir Hodak kazao je da će se loše provesti neki nakladnici i novinari


Judith Reisman još je uvijek u Hrvatskoj?! U hotelu Sheraton jučer je održala konferenciju za novinare, uz nazočnost čak 12 kamera. Činilo se da bi to moglo biti njezino zadnje obraćanje Hrvatima, ali, prema vlastitom priznanju, nije odlučila do kada će ostati. Na web stranici udruge Vigilare, zajedno sa Centrom za obnovu kulture, suorganizatorima dolaska Amerikanke koja se bori protiv stvarnih i izmišljenih pedofila i spolnog odgoja u školama, objavljen je program njezinog boravka koji počinje 28., a završava 31. siječnja. No, eto, osam dana je prošlo od tada, a Judith Reisman je i dalje u Hrvatskoj i ne zna se kad će otići.
“Čudesno gostoljublje”
Dakle, unatoč tvrdnjama njezinih hrvatskih obožavatelja da joj se kod nas događa nešto strašno, da je izvrgnuta nezabilježenom totalitarnom linču, Judith Reisman zapravo se jako sviđa u Hrvatskoj. Uostalom, teško da je igdje u svijetu imala status zvijezda kakav uživa u Hrvatskoj. Bila je gost HDZ-a u Saboru, primili su je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kardinal Josip Bozanić, splitski nadbiskup Marin Barišić…
U jednom od svojih brojnih intervjua hvalila je “čudesno gostoljublje” kojim je okružena i medaljama što ih je dobila od Bandića i Bozanića. Na press konferenciji za novinare istaknula je da bi danas bila milijunerka da su joj po deset centi davali svi koji su joj ovih dana prilazili na ulici kako bi je pozdravili i izrazili svoje divljenje.
Ali, Judith Reisman ipak neće oprostiti medijima i novinarima koji su se usudili dovesti u pitanje njezin kredibilitet. Za to je ovlastila odvjetnika Zvonimira Hodaka. On jučer nije precizirao protiv koga će sve tužiti, tek je naznačio da će se loše provesti nakladnici i novinari koji su tvrdili da Judith Reisman “negira holokaust iako su joj članovi obitelji stradali u koncentracijskim logorima” kao i autori teza da je ona “lažna znanstvenica i hodajuća sprdnja”.
– Neki su Judith Reisman dočekali tako da je izgledalo kao da nije došla u državu koja je na pragu ulaska u Europsku uniju nego u afričku uniju, politički je nimalo korektno ustvrdio Hodak braneći dignitet svoje nove klijentice.
Zahtjev za ostavkama
Drugi važan zaključak jučerašnjeg skupa je zahtjev za trenutačnim ostavkama ministra Željka Jovanovića,ravnatelja ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Vinka Filipovića i člana skupine za izradu kurikuluma zdravstvenog odgoja Aleksandra Štulhofera. Razlog je otkriče da je spolni odgoj u hrvatskim školama posljedica pedofilske zavjere. Naime, Štulhofer je bliski suradnik trojice američkih samodeklariranih pedofila, znanstvenika Thea Sandforda, Verna Bullougha i Erwina Haeberlea, kojima je bio i domaćin u Hrvatskoj. Jovanović i Filipović moraju otići jer brane Štulhofera. Citirane su neke pedofilske izjave spomenutog trojca, primjerice, da je “nužna naša samosvijest da smo pedofili, a pod pedofilijom podrazumijevamo pristanak na međugeneracijski seksualni odnos”.
– Zgranut sam ovim otkrivenim činjenicama. Prije sam predlagao da spolni odgoj bude pravo izbora roditelja, ali nakon ovog tražim da se on trenutačno suspendira, a Jovanović i Filipović iste sekunde podnesu ostavke, objavio je predsjednik udruge Vigilare Krešimir Miletić. Judith Reisman je dodala da bi na mjestu Jovanovića i Filipovića odmah otišla.


Štulhofer zgrožen optužbama o suradnji s pedofilima iz SAD-a




Štulhofer je izjavio Hini da prolazi kroz najteže trenutke profesionalne karijere zbog optužbi da surađuje s američkim pedofilima. “Nitko od njih, koliko mi je poznato, nije pedofil, niti je ikada bio pod istragom. Nadam se da će, ako imaju suprotne informacije, učiniti ono što su dužni i podignuti tužbu protiv njih”, rekao je Štulhofer Hini.