Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kod kuće se ne gube bodovi

Autor: Šime Ćurko

08.02.2013. 23:00
Kod kuće se ne gube bodovi

Foto: Sebastian GOVORČIN



U kraljevski grad stižu trećeplasirani Matulji. Prva je to službena utakmica Biograda u ovoj godini


Cijena pripremnog turnira, koji su prošle subote rukometaši Biograda odigrali u Zadru, bila je previsoka. Nakon utakmica protiv Trilja i Zadra ranije ozlijeđenima Šimi Markiću i Marku Moroviću pridružili su se Robert Nakić, Filip Kvartuč i Marko Punoš. Za Biograd – previše. Večeras u kraljevski grad u 14. kolu Prve lige stižu trećeplasirani Matulji. Prva je to službena utakmica Biograda u ovoj godini kojom započinje drugi dio sezone.
– Od petorice ozlijeđenih samo bi Punoš mogao nastupiti. Istina je da možemo bez svakog igrača, ali zbog ovoliko izostanaka mogli bismo imati problema u rotaciji. Za Markića se nadamo da će se vratiti nakon nekoliko kola. On nam je vrlo važan igrač. Njegova volja za igrom nije upitna, ali nama je od dva boda važnije njegovo zdravlje koje je narušeno problemima s koljenom – kaže Tomislav Šarić, trener Biograda. Iako debitanti u prvoligaškom društvu Matulji su pokazali da su jedan od najboljih sastava u ligi. U prvom kolu uvjerljivo su pobijedili Biograd na svom terenu.
– Matulji su kvalitetan sastav i u to smo se uvjerili u prvoj utakmici u Rijeci, međutim, imamo i mi svoje adute. To je, naravno, domaći teren, ali i naša vanjska linija od koje očekujemo da će u svakom trenutku znati preuzeti odgovornost. S Matuljima je ključno igrati strpljivo i čekati izrađene situacije za pogodak. Budemo li žurili otvaramo mogućnost tehničkih pogrešaka u igri i riskiramo ući u ritam protivnika, a to bi nas moglo skupo koštati – zaključio je Šarić svjestan koliki je značaj svake domaće utakmice za njegovu momčad. Naime, Biograd s gostovanja nešto više od poraza donese “svake prijestupne” pa domaći nastupi u ionako domaćinskoj ligi ostaju jedina prava prilika za bodove.


PRIJATELJSKA UTAKMICA




ZADAR41 (20)


ARBANASI15 (6)
ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 50.
ZADAR: Perić, Zelić 4, Jerak 8, Klasanović 1, Babić 10, Miolović 5, Šimičević 2, Maričić 1, Malčić 1, Čirjak 1, Malenica, Arbanas 2, Bukva 4, Valčić, Cota, Vrsaljko. Trener: Frane Kardum.
ARBANASI: Atelj, Ivković, Galešić 3, Marinović 2, Krunić, Bugarija, Nikpalj 4, Šango 2, Gulan 1, Perović, Imbrišić, Marinić 1, Šindija, Šare 2, Škara, Mišura. Trener: Žarko Jakšić.