Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uvjeti liječenja u bolnici su katastrofalni!

Autor: Irena Jurjević

08.02.2013. 23:00
Uvjeti liječenja u bolnici su katastrofalni!


Hrvat Marcel Koprivić je opljačkan i pretučen na putu iz Goe do Mumbaia. Pronađen je na pruzi u lokvi krvi bez svijest i bez lijeve noge


Marcelu Kopriviću (56), koji je prije nekoliko dana s odsječenom nogom ispod koljena i bez putovnice pronađen u lokvi krvi u indijskom selu Medhe, u pomoć je priskočio i 29-godišnji Zadranin Marijan Rogić koji je vijest o nastradalom Hrvatu pročitao u bombajskim novinama Mid-day, a koji se tamo našao na proputovanju. Upravo on je i pokrenuo medijsku akciju kako bi se pronašla Koprivićeva obitelj u Hrvatskoj te pokrenula konkretnija pomoć ovom Hrvatu, koji u Hrvatskoj, po vlastitim tvrdnjama, ima oca i kćer:
– Hrvat Marcel Koprivić je opljačkan i pretučen na putu iz Goe do Mumbaija. Pronađen je na pruzi u lokvi krvi bez svijest i bez lijeve noge. Bio sam mu u posjeti danas. Uvjeti liječenja u bombajskoj bolnici su u najmanju ruku katastrofalni, kazao je podupirući to fotografijom koju je jučer objavio na svom Facebook profilu, dodajući i to kako je hrvatska ambasada u New Delhiju zaprimila dojavu o nesreći već u srijedu ujutro, no kako “nitko ništa ne poduzima”. Sličan tretman su, kaže, dobili i od hrvatske ambasade u Mumbaiju.
Od gosta do skitnice?
U tom prvom članku novinar mumbaijskih novina Mid-day je uz skice napada predočio rekonstrukciju događaja koji su zadesili unesrećenog Koprivića. Nakon što su ga policajci iz Rohe doveli u bolnicu, Koprivić je novinaru kazao kako se sjeća jedino da je šetao u Goi, međutim, policija ga je našla na tračnicama pored Konkana, 10 kilometara od grada Rohe. Novinaru je kazao i to kako je odsjeo u Gardens resortu na Palolem plaži u Goi, pokrajini u kojoj boravi od 1995. godine. Početno, sjećao se jedino kako je odsjeo u  Temple gardens resortu, te kako je pri pljački ostao i bez svoje putovnice, no čiju kopiju je imao na e-mailu, kaže, a na što je upravitelj u Temple gardens resortu Walter Fernandes potvrdio kako poznaje Marcela, no ne kao gosta, već samo kao povremenog posjetitelja koji bi ih povremeno tražio hranu, te kako svoju putovnicu nema već nekoliko godina.
Napad u restoranu
S druge strane, raspetljavajući tijek događaja koji je zadesio Koprivića, isti medij u jučerašnjem broju donio je nova Koprivićeva svjedočenja koji se izgleda prisjetio više informacija oko napada pa je tako kazao kako su ga napadači napali u jednom restoranu u Goi, slomili mu nogu i izbacili ga iz restorana. Do kolodvora je stigao s natečenom nogom te potom sjeo u vlak za Sjevernu Gou, no kada je vlak pristigao na stanicu kontrolor ga je uhvatio bez karte i izbacio iz vlaka. Nakon toga odlučio je krenuti pješke, no to je ujedno i zadnje sjećanje koje ima, otkrio je Koprivić, za Mid-day.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU