Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vatreni navijači i bijeli zubići

Autor: Velimir Brkić

08.02.2013. 23:00
Vatreni navijači i bijeli zubići

Foto: Velimir BRKIĆ



Zamaskirano je osam skupina vrtićke djece, a njihove maske predstavljale su snjegoviće, jaja na oko, male slikare, mikado čokolade, bijele zubiće, male kupače, srca i, dakako, vatrene navijače, nabrajala je Mikulić


U Dječjem vrtiću Bubamara u Benkovcu, koji broji 170-ak mališana u devet odgojnih skupina, za dane maškara pripremalo se jako ozbiljno. Od kuće su djeca donosila novosašivenu ili staru maminu i tatinu odjeću, šešire, cipele, kravate i tako popunjavala kutiće mašte. U trenu su se pretvarali u čarobnjake, kauboje, princeze i vile.
– Benkovački karnevalić, dan kojem se posebno vesele naša djeca protekao je u vedrom i veselom rasploženju, rekla je ravnateljica Marija Mikulić dok se maškarani program odvijao u vrtićkom atriju.
U impozantnom i modernom okruženju dviju zgrada Osnovne škole Benkovac klinci i klinceze uveseljavali su svoje roditelje i sve posjetitelje.
– Zamaskirano je osam skupina vrtićke djece, a njihove maske predstavljale su snjegoviće, jaja na oko, male slikare, mikado čokolade, bijele zubiće, male kupače, srca i dakako, vatrene navijače, nabrajala je Mikulić.
U ponedjeljak ili utorak, kada vrijeme dopusti, benkovački mališani prodefilirat će gradom, po čemu ih svrstavaju u daleko najposjećenije i najuspješnije benkovačke karnevalske programe uopće.