Na Valentinovo zapali lampion i zaželi ljubav!

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Tisuće svjetlosnih lampiona i ove godine bi na Valentinovo trebali biti pušteni sa zadarskog Foruma, a prve najave o događanju objavljene su na Facebook stranici Valentinovo u Zadru.

- Dragi prijatelji, uskoro se bliži i naš dan! Možemo vam službeno potvrditi da ćemo vam i ove godine biti na usluzi, tj. da ćete i ove godine moći pustiti lampione sa svojim voljenima! Jedino što bi nam moglo predstaviti problem je kiša, no držimo fige da će nas bar taj dan "pustiti" na miru, napisali su organizatori.

Lampioni će se prema običaju moći kupiti na mjestu održavanja na sam Dan zaljubljenih.

Riječ je o humanitarnom događaju poznatom i pod nazivom "Zapali lampion i zaželi ljubav". Akcija je pokrenuta na inicijativu Višnje Knežević kao oblik promocije grada, a dosadašnjih godina u nju su bili uključeni i ugostitelji te udruge i klubovi. Proteklih godina zadarsko noćno nebo je na Valentinovo obasjavalo oko dvije tisuće lampiona. Dio sredstava od prodaje lampiona, pet kuna po komadu, namijenjen je za pomoć udrugama te su proteklih godina sredstva nakon Valentinova dobili Udruga osoba oštećena sluha te društvo Naša djeca, a organizatori su najavljivali i kako će svake godine prikupljeni novac biti uplaćen nekoj drugoj udruzi. Kako smo mogli saznati i ove godine bi na Forumu trebao biti i štand s kuhanim vinom i kobasicama, a neće nedostajati ni zabavnog programa.

Valentinovo u Zadru je događaj zbog kojega je National Geografic prije dvije godine Zadar svrstao među 35 svjetskih top-destinacija. Osim svjetlosnog spektakla na Forumu, Zadrani će imati priliku posjetiti i koncert Ricarda Luquea pod nazivom "Valentinovo pod maskama" u dvorani Krešimira Ćosića, a posebne aranžmane pripremaju i zadarski hotelijeri.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno