Liburnska obala neće biti gotova još najmanje dva tjedna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Vremenske neprilike
Petsto tona asfalta već je bilo spremno da u subotu, 10. veljače, započne s prekrivanjem jednog smjera prometnice na Liburnskoj obali (do mosta), međutim, kiša koja je neumorno padala posljednjih dana odgodila je planirane radove, rekao je pomoćnik voditelja gradilišta
Vedran SITNICA
Nema zbijenosti, valjak ne može početi s radom, stalno nadolazi voda ispod

Radovi na rekonstrukciji prometnice na Liburnskoj obali (u oba smjera), započeti 25. rujna 2017. godine, uskoro bi se trebali privesti svome kraju.

- Petsto tona asfalta već je bilo spremno da se započne s prekrivanjem jednog smjera prometnice na Liburnskoj obali (do mosta), međutim, kiša koja je neumorno padala posljednjih dana odgodila je te radove planirane za 10. veljače, rekao nam je jučer pomoćnik voditelja gradilišta.

- Nema zbijenosti, valjak ne može početi s radom, stalno nadolazi voda ispod... Nadamo se buri narednih dana kako bi se sve dobro posušilo i kako bismo mogli nastaviti s radom. Čim se stanje stabilizira, nama treba jedan dan za pripremu i sljedeći dan asfaltiranje je već gotovo.

Prema procjeni, kraj radova s obje strane prometnice predviđa se kroz dva tjedna.

– Za dva tjedna bi se trebalo doći do mosta i potom se ide prema Jazinama. Radi se dionica po dionica radi prometa. To je, naravno, plan u idealnim uvjetima. A što će biti i kako će nas vrijeme poslužiti, vidjet ćemo. Ne možemo ništa sa sigurnošću potvrditi. Zima je, drugi mjesec. Vrijeme je promjenjivo, pa je takav i intenzitet radova. Ali to nije ništa neobično, to je normalno, rekao nam je pomoćnik voditelja gradilišta.

Radove je do sada, osim nepovoljnih vremenskih prilika, usporavalo i konstantno pronalaženje arheoloških nalaza, što nije iznenadilo izvođače radova jer Liburnska obala se nalazi u povijesnoj jezgri grada.

Izvođač radova je tvrtka Sarađen, a vrijednost rekonstrukcije je procijenjena na oko 32,1 milijuna kuna bez PDV-a. Ugovorni rok za dovršetak radova je 12 mjeseci.

Podsjetimo kako su Hrvatske ceste pristupile projektu rekonstrukcije državne ceste 407, ujedno jedine državne ceste koja prolazi kroz centar grada Zadra, zbog lošeg stanja kolnika. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju kolnika, širenje kolnika, izmještanje javne rasvjete na mjestu gdje se kolnik proširuje, te izradu potpornog zida u uvali Jazine. Cilj projekta je povećati protočnost prometa te smanjiti prometnu zagušenost, što je Gradu Zadru izuzetno bitno.

Također, predviđena je i rekonstrukcija i izgradnja autobusnih stajališta te pješačkih površina. Projektom je predviđena prilagodba postojećeg sustava odvodnje novoj geometriji prometnih površina te rekonstrukcija i uređenje postojećih križanja dodavanjem novih prometnih elemenata i semaforizacije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika darza
Glavno da se novi radovi najavljuju.