OPTUŽNICA ZBOG TEŠKOG UBOJSTVA U POKUŠAJU Produljenje istražnog zatvora 69-godišnjaku koji je u Biogradu pokušao pregaziti 67-godišnju suprugu

Slika korisnika mkvanja
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ilustracija/RTL
Automobil kojim je 68-godišnjak pokušao pregaziti svoju bivšu suprugu

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 4. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (7. 2. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je 23. prosinca 2018. u 9,45 sati ugledao 67-godišnju bivšu suprugu na ulici u Biogradu na Moru i osobnim automobilom kojim je upravljao udario ju u predjelu nogu pri čemu je ona pala na tlo nakon čega je okrivljenik automobilom prešao preko nje. Oštećenica se podigla i uz pomoć susjeda prešla ogradni zid dvorišta jedne kuće gdje ju je okrivljenik sustigao i, tereti ga se, nožem joj zadao ubode iznad desne ključne kosti i desne strane lica.

Oštećenica je uslijed pregaženja automobilom zadobila teške i po život opasne ozljede (prijelom lijeve lopatice, prijelom šestog do devetog rebra lijevo s posljedicom pneumotoraksa na desnoj strani, prijelom desne potkoljenice i lacerokontuznu ranu lijeve potkoljenice).

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru od 23. prosinca 2018., a u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno