Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sedam teniskih terena otvara se početkom ožujka

09.02.2019. 10:50
Sedam teniskih terena  otvara se početkom  ožujka


Nakon što je za potrebu održavanja polufinala izgrađeno sedam zemljanih terena u neposrednoj blizini zatvorenog bazenskog plivališta na SC-u Višnjik, oni ovih dana stoje prazni. Zbog zime nitko ne  trenira na njima te smo provjerili s Denisom Karlovićem, direktorom ŠC- a Višnjik, što će biti s tim terenima. Hoće li se oštetiti ako su cijelu zimu  otvoreni i izloženi buri, kiši, ledu?
– Tereni se neće oštetiti, a uskoro neće biti prazni. Naime, imamo potpisane ugovore s Teniskim savezom o održavanju dva turnira, a u tijeku  su i pregovori o izgradnji dodatna tri teniska terena s betonskom podlogom, a što bi koštalo oko 1,2 milijuna kuna, rekao nam je Karlović.
Dodao je kako će tako ovaj teniski centar i veličinom i kvalitetom ponude postati odredište mnogih tenisača različitih kategorija i dobi, od  početnika do profesionalaca, te brojnih rekreativaca. Vjeruje kako će u  suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, zadarski teniski centar ŠC-a  Višnjik biti i jedan od najvažnijih nacionalnih teniskih centara.
– Sedam terena s radom počinje početkom ožujka i bit će otvoreni za  teniske klubove, ali i za rekreativce. Dakle, i pored onih koji treniraju u  klubovima, građani koji žele rekreativno igrati tenis moći će rezervirati  teren i termin te zaigrati, pojasnio nam je Karlović. Dodao je kako će se  potruditi da cijene najma ne budu previsoke kako bi što veći broj  građana mogao zaigrati "bijeli sport". Rekao je kako je u planu i otvorenje trgovine sportskom opremom gdje će se moći kupiti, ali i iznajmiti  reketi i oprema za tenis.
Dovršetkom ova tri terena s betonskom podlogom Zadar će dobiti teniski centar s deset terena oko kojih će se postaviti i odgovarajuća rasvjeta kako bi se moglo igrati i po noći.