Deset predavanja i deset terenskih izlazaka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Prijavite se na Trening prepoznavanja ptica
Trening uključuje najmanje 10 predavanja i 10 terenskih izlazaka na lokacijama s različitim tipovima staništa, koji će polaznicima omogućiti da nauče raspoznavati različite skupine ptica, kao i vrste koje na našem području borave za vrijeme proljetne ili pak jesenske migracije
Polaznici su dužni sudjelovati na minimalno pet terenskih izlazaka i pet predavanja

Za ljubitelje ptica i prirode organizira se treći po redu, ujedno i posljednji Trening prepoznavanja ptica, kao jedna od aktivnosti projekta Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi ga Udruga BIOM u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Vransko jezero.

Trening uključuje najmanje 10 predavanja i 10 terenskih izlazaka na lokacijama s različitim tipovima staništa, koji će polaznicima omogućiti da nauče raspoznavati različite skupine ptica, kao i vrste koje na našem području borave za vrijeme proljetne ili pak jesenske migracije. Tereni će se održavati radnim danima, u ranijim jutarnjim satima, dok će predavanja slijediti nakon pauze za ručak. Sve aktivnosti predviđene su u periodu od ožujka do listopada 2020. godine, sa stankom tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Polaznici su dužni sudjelovati na minimalno pet terenskih izlazaka i pet predavanja. Stečene vještine polaznici će moći unaprjeđivati kroz sustav za online prepoznavanje ptica na web stranici www.birdid.no, koja je dostupna i na hrvatskom jeziku.

Lokacije na kojima će se odvijati terenski dio edukacije biti će udaljene do dva sata vožnje od Biograda na Moru. Polaznici će tako moći sudjelovati na terenima u okolici PP Vransko jezero, na Pagu, u Ninu te u okolici NP Krka. Raspored predavanja i izlazaka na teren ovisi o vremenskim prilikama te je stoga podložan promjenama. Prva tri modula odvijat će se u ovim periodima: 24. - 26.03., 21. - 23.04.,12. - 13.05.

Posljednji dvodnevni modul odvijat će se tijekom prstenovačkog kampa na Vranskom jezeru u rujnu (datumi će biti objavljeni naknadno).

Prijaviti se mogu punoljetne osobe sa završenom srednjom školom. Sudjelovanje u programu je besplatno, no od polaznika se očekuje da samostalno pokriju troškove hrane i puta na izletima, u iznosu od otprilike 80,00 kuna po terenskom danu. Napominje se da će troškovi značajno varirati ovisno o lokaciji terena. Polaznici će na korištenje dobiti dalekozore i durbine te vodiče za vizualnu identifikaciju ptica.

Usvajanje novih vještina i nadasve zanimljivi tereni u dobrom društvu su zagarantirani!

Mole se zainteresirani da do 10. ožujka 2020. u 23:59 ispune online prijavu na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/i4sFvHVo27iXcG2H8

Broj polaznika je ograničen (10) pa se zainteresiranima preporučuj da ne odgađaju prijavu. Za sva pitanja i dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće e-mail adrese:

Iva Šoštarić – iva.sostaric@biom.hr i Stručna služba Javne ustanova Park prirode Vransko jezero – strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr. (zl)

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)