Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ne smije više biti skrivanja iza imena HDZ-a

10.02.2020. 09:30


Kao obični član HDZ-a držim da je došlo vrijeme da se za osobe koje će se naći na listama na unutarstranačkim izborima znaju njihove reference. Da mi članovi stranke znamo tko su ti ljudi, koliko vrijede i zašto ih se uopće bira. Nema više skrivanja iza imena HDZ-a, taj kredit je istekao, kazao je Milan Nimac iz Benkovca koji je javnosti poznat kao istaknuti branitelj i predsjednik županijske podružnice jedne udruge ratnih veterana.
– Kada govorimo o izborima za predsjednika i zamjenika predsjednika HDZ-a, Andrej Plenković i Tomo Medved su za mene najbolji izbor. Uz poštovanje prema svim drugim kandidatima, oni im nisu ni do koljena. Plenković općenito jako dobro balansira, a to posebno vrijedi za vanjsku politiku. Mnogi se u Hrvatskoj javljaju govoreći o raznim aspektima državne politike i to ne samo članovi HDZ-a. Svi oni bi sjeli u bilo koju 'katrigu'. Mislim da svaki član HDZ-a treba reći što ne valja i što bi trebalo promijeniti. U politici Plenkovića osuđuju za donošenje ili potpisivanje dvije konvencije, kažu kako mu je to smrtni grijeh, istaknuo je Nimac dodajući kako su za njega pitanja donošenja te dvije konvencije minorna.
– Mislim da boljeg premijera i predsjednika HDZ-a nemamo. A što se tiče kandidata za njegova zamjenika, Medved je legenda za kojeg bih išao u vatru. Ne vidim da u HDZ-u neki drugi pojedinac, osim Plenkovića, nudi nešto kvalitetno i bolje za Hrvatsku. Za njegove suparnike je sve jasno. Uspoređujući Plenkovića i Medveda s trojcem koji su zajednički nastupili kao glavni protukandidati, Mirom Kovačem, Ivanom Penavom i Davorom Ivom Stierom, mislim kako članovi HDZ-a moraju shvatiti koliko taj trojac može dati. Dopuštam da je Penava dobar čovjek za Vukovar, ali to mu je plafon. O Kovaču, pak, nemam dobro mišljenje, a Stier je time što se nije kandidirao za predsjednika HDZ-a pokazao kako se skriva, kako nema dovoljno hrabrosti jer je, po meni, on Plenkoviću jači protukandidat nego Kovač, naglasio je ovaj benkovački HDZ-ovac koji je podsjetio na zadnji Sabor stranke kada je Stier za svoj govor dobio veliki pljesak.
– Meni HDZ ništa nije dao niti mi treba dati. Imam svoj stav i ne bojim se iznijeti svoje mišljenje. Pitam se tko nam lijepi flaster na usta, zaključio je Nimac dodajući kako bi sve dao bih za pošteni HDZ, a u Plenkoviću, tvrdi, vidi poštenog čovjeka.