Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarski Amerikanac objavio poslovnu knjigu na Amazonu

10.02.2020. 11:30


U potrazi po globalnoj e-trgovačkoj platformi Amazon odnedavno se može pronaći i djelo mladog hrvatskog Amerikanca zadarskog podrijetla koji je objavio novu knjigu u kategoriji posao i tehnologija.
Alberto Anthony je autorsko ime koje stoji iza nove knjige pod nazivom "Project management planning: leading projects from start to finish" (Planiranje upravljanjem projektima: vođenje projekata od početka do kraja). Rođen je kao Albert Ante Božulić 1981. godine u okolici New Yorka u SAD-u i to u zadarskoj obitelji u dijaspori. Diplomirao je 2003. na sveučilištu Drew u New Jerseyu, a 2019. je dobio certificifat za Project+ iz globalne organizacije CompTIA, poznate po svojim certifikatima iz informatičkog sektora.


Jednostavan način objave
– Zahvaljujući cloud tehnologiji Amazona danas se može puno brže pokrenuti knjigu na globalnom tržištu nego u prošlosti, kaže Alberto Božulić dodajući kako je time nastala ideja da pokrene projekt nove poslovne knjige koja se može plasiratu u svijetu na jednostavan način s nekoliko klikova.
Ovaj hrvatski Amerikanac je i osnivač konzultantske tvrtke Alberto Anthony LLC, registrirane u SAD-u. LLC je američka verzija onoga što se u Hrvatskoj naziva društvo s ograničenom odgovornošću, d.o.o.
U novoj knjizi Božulić, uz najbitnije teme iz područja projektnog menadžmenta odnosno vođenja projekata, prikazuje kako na praktičan i lagan način učinkovito voditi projekte.


Nužno je da mi kao nova generacija lidera razumijemo način vođenja projekata koji je fokusiran na sigurnost infrastrukture, produktivnost procesa te povjerljivost sustava i sudionika
Albert Ante Božulić
– Budućnost hrvatske i američke ekonomije će ovisiti o pokretanju velikih projekata kritične infrastrukture. Infrastrukturni projekti sa sobom donose i veliki broj drugih poslova. Nužno je, dakle, da mi kao nova generacija lidera razumijemo način vođenja projekata koji je fokusiran na sigurnost infrastrukture, produktivnost procesa te povjerljivost sustava i sudionika. Te tri vrijednosti, sigurnost, produktivnost i povjerljivost su nužna podloga za biznis, priča ovaj hrvatski Amerikanac




Sudionik poslovnih seminara
Božulić je često sudionik velikih poslovnih seminara kao Startup Weeka u Austinu u Texasu u jesen 2019, gdje se upoznao s inovacijama i tehnologijom iz svijeta nacionalne sigurnosti i naoružanja, softwarea, e-trgovine, virtualne realnosti i zdravstvenog sustava.
– Rijetko se spominje u medijima da je danas relativno lako i jeftino pokrenuti d.o.o. Ono što je veći izazov diljem svijeta je identificirati specifične potrebe tržišta i onda imati realnu ponudu za to tržište koji ima specifične probleme, a ne opće potrebe. Važno je razumijeti ekonomski koncept ponude i potražnje, a to nije stvar jedne države. Moja poslovna metodologija koristi i Pareto koncept iz kojeg je vidljivo da se, primjerice, 80 posto aktivnosti odnosi na projekte nebitne ili male vrijednosti, a 20 posto je onih vrlo bitnih koji imaju veliku financijsku vrijednost. Slično tome 20 posto kvarova u sustavu stvara 80 posto problema, ističe Božulić.
Ovaj stručnjak planira ove godine promotirati svoju najnoviju knjigu na raznim sajmovima, seminarima i poslovnim okupljanjima u SAD-u, kao i u Europi. 


20
posto aktivnosti, što je vidljivo iz moje poslovne metodologije koja koristi i Pareto koncept, odnosi se na vrlo bitne projekte koji imaju veliku financijsku vrijednost, a ostalo su nebitni ili projekti male vrijednosti