Dovršeni novi podzemni kontejneri

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na zadarskoj rivi
Planirano je kako će u konačnici kontejneri za mješoviti i komunalni otpad imati mogućnost otvaranja uz pomoć kartice, koja još nije u upotrebi, ali kad budu u funkciji svi podzemni kontejneri onda će se stanarima podijeliti kartice
Vedran SITNICA
Kontejneri su postavljeni u zelenom pojasu u neposrednoj blizini glavnog mula te su gotovo identični onima kod hotela Zagreb

Ovih dana na rivi je dovršena izgradnja novih podzemnih kontejnera za čiju je nabavu i izgradnju uloženo oko 320.000 kuna.
Novi podzemni kontejneri postavljeni su u zelenom pojasu u neposrednoj blizini glavnog mula te su gotovo identični onima kod hotela Zagreb.
Riječ je o podzemnim spremnicima koji imaju tri vrste kontejnera - za reciklabilni otpad, za biorazgradivi te mješoviti i komunalni otpad.
Planirano je kako će u konačnici kontejneri za mješoviti i komunalni otpad imati mogućnost otvaranja uz pomoć kartice, koja još nije u upotrebi, ali kad budu u funkciji svi podzemni kontejneri onda će se stanarima podijeliti kartice te će na osnovu tih kartica moći ubacivati komunalni otpad koji će se u biti i naplaćivati. Iz Čistoće su naglasili kako su tijekom radova vodili računa da sačuvaju grmove i okolno zelenilo na rivi.
Inače, izgradnju podzemnih kontejnera financirao je Grad Zadar, a za posao je bila nadležna Čistoća.
Ovo je drugi u nizu podzemnih kontejnera koji će se postavljati duž gradske rive. Naime, do kraja godine na lokaciji preko puta Samostana sv. Frane izgradit će se i treći podzemni kontejneri te će građani Poluotoka tamo moći bacati i odvajati otpad.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno