Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Njemačka fantastična drama »Undine« u Kino Zoni

09.02.2021. 12:47


Ovogodišnji program Kino Zone otvara se ove srijede,10. veljače, višestruko nagrađivanom njemačkom fantastičnom dramom naziva ‘’Undine’’.
Riječ je o modernoj bajci inspiriranoj mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Undine radi kao povjesničarka u muzeju gdje drži predavanja o urbanom razvoju Berlina. Kad je muškarac kojeg voli napusti, sustigne je drevni mit. Naime, ona mora ubiti muškarca koji je izdao i vratiti se u vodu. Međutim, prije nego što uspije izvršiti svoj naum, za oko joj zapne Christoph.
Dakle, u ovoj suvremenoj reinterpretaciji ‘Male sirene’, Undine zbacuje sa sebe ulogu odbačene, bespomoćne žene i ponovno se zaljubljuje.
Film je premijerno prikazan na Berlinaleu gdje je fantastična Paula Beer za naslovnu ulogu nagrađena Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu, dok je redatelj Christian Petzold zavrijedio posebnu FIPRESCI nagradu. Od brojnih nagrada valja istaknuti kako je Paula Beer zaslužila ‘europskog Oskara’ za najbolju glumicu na nedavno održanim ‘Europskim Filmskim Nagradama’, dok je Christian Petzold dobio priznanje za najboljeg redatelja na festivalu u Sevilli, odnosno, ceha online kritičara za najbolji neamerički film.
Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 8 do 14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (prekoputa pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.
Zbog trenutačnih epidemioloških mjera broj sjedala u dvorani ograničen je na 16, stoga iz Kino zone mole publiku da svoje ulaznice osigura na vrijeme.
Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.