Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ryanair ovog ljeta nudi čak 18 linija iz Zadra!

09.02.2021. 15:04


U zadnjih nekoliko dana na službenoj internetskoj stranici Ryanaira dodaje se sve veći broj međunarodnih odredišta prema i iz Zračne luke Zadar, a veći broj letova bit će operiran upravo od strane Laude, sestrinskog avioprijevoznika Ryanaira.
Ryanair i Lauda u predstojećem ljetnom redu letenja nudi čak 18 odredišta iz Zračne luke Zadar. Sezonu bi trebali otvoriti letovi za grad Weeze, koji se nalazi sjeverozapadno od Duisburga i to 30. ožujka, iz kojeg bi se prometovalo tri puta tjedno.
Iz Bruxellesa bi se letjelo od 1. svibnja do četiri puta tjedno, a istog dana treba krenuti i linija iz Praga i to s letovima do dva puta tjedno. Dan kasnije najavljeni su letovi iz četiri europska grada, Dublina s dva prometovanja tjedno, Krakowa do dva leta tjedno, Marseilla, također s dva polaska tjedno i Poznana do dva leta tjedno.
Iz Londona i Manchestera su letovi najavljeni od 1. lipnja i to iz Londona četiri puta, a iz Manchestera do dva puta tjedno. U tom mjesecu i to od 4. lipnja još bi se krenulo s letovima iz Napulja i to do dva puta tjedno.
Linije za ostala europska odredišta najavljene su od srpnja. Od 2. srpnja kreću letovi za Berlin i to dva puta tjedno, za Beč do tri puta tjedno i Wroclaw, do dva puta tjedno. Od 3. srpnja letjelo bi se iz Goeteborga, do dva puta tjedno, Karlsruhea, do dva puta tjedno, a od 3. srpnja iz Memmingena, do dva puta tjedno i Pariza, također do dva puta tjedno.
Na internetskoj stranici Ryanaira najavljeni su i ovosezonski letovi na Koeln i Valenciju, a za koje je trenutačno nedostupan buking.
Radi se o znatno većem broju međunarodnih odredišta prema Zračnoj luci Zadar nego što je to bilo u ljetnom redu letenja 2020. godine. Iako će čak šest linija prometovati samo u špici sezone, od početka srpnja, irski i najveći europski avioprijevoznik Ryanair sa svojim podružnicama ovim potezom još jednom potvrđuje primat u zadarskoj zračnoj luci u kojoj će, ako epidemiološke mjere to dozvole, ovog ljeta itekako potvrditi svoju ulogu prijevoznika broj jedan.
Ryanair i Lauda planiraju u ljetnom redu letenja ove godine bazirati jedan A320 u Zračnu luku Zadar! Prema originalnom planu iz 2019. godine to se trebalo dogoditi u ljetnoj sezoni 2020., no nakon izbijanja globalne pandemije kompanije su od tog plana privremeno odustale. (Croatian Aviation)