Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vlašić: Bili smo hrabriji i više željeli pobjedu

09.02.2021. 11:22


Teško izborena pobjeda protiv Alkara u subotu navečer vratila je osmjehe u zeleni dio košarkaškog Zadra. Serija negativnih rezultata i, prije svega, lošijih igara mučila je Puntamičane koji su kroz »pakleni« siječanj primali udarce od suparnika iznad svoje težinske kategorije, pa je okršaj s Milačićevim trupama bio idealna prilika za povratak na željene staze. Za nova dva boda bilo je potrebno punih 45 minuta natapati dres znojem, no trijumf je tim slađi.
– Nije bilo lako bez trojice bitnih rotacijskih igrača. Alkar je dobra i uvijek neugodna momčad koja će iskoristiti i najmanju šansu koju joj ponudite. Ne bih htio nikoga posebno isticati jer smatram da su svi koji su kročili na parket dali svoj maksimum. Nakon uvjerljivog poraza od Gorice imali smo tešku prilagodbu na normalan rad, no odradili smo dobre treninge i uspjeli se kvalitetno pripremiti za utakmicu. Zadovoljan sam s dva boda i na nama je da nastavimo naporno raditi – kazao je Hrvoje Vlašić.


Više željeli pobjedu
Utakmica protiv Alkara bila je izuzetno važna i za povratak dijela izgubljenog samopouzdanja nakon pet uzastopnih poraza.
– Kada ste dugo u seriji poraza, ne osjećate se dobro. Igra nam u posljednje vrijeme nije bila na visokoj razini. Jedno poluvrijeme s Cibonom nije dovoljno, to bili tek bljeskovi. I protiv Alkara smo griješili, međutim uspjeli smo iskontrolirati susret i odigrati bolje u samoj završnici. Bili smo hrabriji i više željeli pobjedu – dodao je Vlašić.


Težak posao
Vrijedan doprinos novom trijumfu dao je visoki Tomislav Cvitković koji je početkom treće četvrtine s osam vezanih poena vratio svoju momčad u egal, da bi na koncu utakmicu završio s 22 koša, samo jednim manje od najboljeg strijelca domaćeg sastava Lovre Runjića.
– Znali smo da nas čeka težak posao nakon pet poraza. Imali smo dosta problema, nedostajali su nam Teo Petani, Sandro Rašić i još nekoliko igrača, ali smo skupili glave, odradili dobar tjedan i vratili se na pobjednički put – rekao je najbolji strijelac Sonika u hrvatskom prvenstvu.
Do kraja drugog kruga Puntamičanima je ostao još okršaj s Vrijednosnicama Osijek, a u međuvremenu bi se trebao pronaći i termin za odgođenu utakmicu 13. kola HT Premijer lige protiv Šibenke.




 


Presudile izgubljene lopte
Sinjani su u Jazine stigli s nadom da će kući odnijeti oba boda, no na koncu su nakon dodatnih pet minuta bili prisiljeni »položiti oružje«.
– Već četvrti put smo bili blizu. Tri utakmice smo izgubili s pola koša, na što se nadovezao i ovaj poraz u produžetku. To znači da dobro igramo i dobro treniramo. U prvom poluvremenu smo imali priliku napraviti veću razliku i mirno otići u svlačionice nakon čega bi nam u nastavku bilo lakše igrati. Bila je to teška utakmica. Dobra za gledanje, ali nezahvalna za vođenje i na koncu su presudile naše izgubljene lopte – kazao je trener Alkara Damir Milačić.