Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Četiri odličja Marcele Marić

Autor: Čedo Fabulić

08.03.2009. 23:00
Četiri odličja Marcele Marić


Proteklog vikenda u Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u skokovima u vodu. KSV Zadar nastupio je s tri skakača te su osvojili ukupno sedam odličja. Klub su predstavljali Marcela Marić u kategoriji kadetkinja te kod mlađih kadeta Maro Marić i Hana Kovačević.
Briljirala je Marcela Marić koja je osvojila čak četiri odličja. Na daski 1 m osvojila je prvo mjesto sa 268 bodova. Ovaj rezultat je hvalevrijedan jer predstavlja rekordan broj bodova u ovoj disciplini ikad osvojen u Hrvatskoj, čime je premašila normu za ulazak u reprezentaciju za čak 48 bodova. Zanimljivo je i i to da je osvojila više bodova od svih juniorki u toj disciplini koje su imale jedan skok više, što je dosad nezabilježen slučaj na prvenstvima Hrvatske. S tornja (5 m) osvojila je također prvo mjesto sa 190 bodova, čime je i u ovoj disciplini ostvarila normu za ulazak u reprezentaciju. U skokovima s daske 3 m Marcela je osvojila drugo mjesto s 243 boda, dok je u sinkroskokovima s daske 3 m zajedno s Majom Borić (KSV Trešnjevka) osvojila drugo mjesto.
Osim Marcele vrlo dobar je bio Marcelin mlađi brat Maro koji uzrastom spada u kategoriju početnika, a nastupio je za mlađe kadete te je ujedno bio i najmlađi muški natjecatelj. Maro je osvojio tri odličja, odnosno u svim disciplinama u kojima je nastupio te je pobrao sve simpatije publike. U skokovima s daske 1 m osvojio je prvo mjesto kao i u skokovima s tornja (5 m), dok je s daske 3 m osvojio treće mjesto. Uz njega u kategoriji mlađih kadetkinja nastupila je Hana Kovačević, koja je zauzela četvrto mjesto na daski 3 m te deseto s daske 1 m.
Na cijelom prvenstvu samo tri puta ostvarena je zadana norma za ulazak u kadetsko-juniorsku reprezentaciju Hrvatske čiji je izbornik trener KSV Zadar Marko Sutlović. Dva puta ostvarila ju je Marcela Marić te jednom Ira Hršak iz KSV Feniks, što po vrijednosti rezultata Marcelu čini najuspješnijom skakačicom prvenstva.