Otvoreno prvo predstavništvo Winnetoulanda

Slika korisnika admin
winnetou3
Ivan JAMIČIĆ
Na otvaranje rezervata doći će i poglavica Kameno Lice

Prošlog vikenda u Zadru otvoreno je prvo predstavništvo Winnetoulanda u Hrvatskoj, gdje će zainteresirani moći dobiti sve informacije vezane uz događaje i sadržaj koje Winnetouland nudi svojim posjetiteljima. Na istom mjestu obožavatelji će moći vidjeti neke autentične indijanske proizvode kao i naučiti nešto o indijanskoj povijesti.

- Otvaranje Winnetoulanda planirano je za 10. travnja u Rakovici na području Baračevih spilja gdje će se otvoriti veliki indijanski rezervat "Crne spilje" i gdje će boraviti pleme Sivih Vukova. Svi ztainteresirani građani moći će postati članovi plemena prođu li obrede inicijacije koji traju sedam dana, u kojima će morati zadovoljiti sedam indijanskih darova. U planu je otvaranje takvih sadržaja i u drugim hrvatskim gradovima. Pogodnost koju Zadrani dobivaju jest direktan upis za rezervaciju za odmor u rezervatu, na konferenciji za novinare rekao je Marin Lerga, jedan od glavnih organizatora projekta.

 Na otvaranje rezervata doći će i poglavica Kameno Lice što je njegov prvi dolazak u Hrvatsku. On planira blagosloviti mjesto i predati vjerodajnice i povelju mira gradu Zadru.

 U novootvorenom prostoru predstavništva Winnetoulanda svi zainteresirani moći će kupiti suvenire. Trenutačno je najzanimljiviji izložak originalni kanu koji je korišten u filmu. U projekt se uključio i Jadran film koji je poslao i neke originalne rekvizite. U sklopu toga uskoro će izići i filmovi Winnetou na tržište, a možda ga čeka i obnova u kinotekama.

- Mi se ne borimo za Nijemce, Francuze ili nekog drugog. Mi se borimo za hrvatske građane, da oni dožive nešto novo i drugačije. Kao i svi ostali, hrvatski građani mogu biti turisti sa svim povlasticama u Hrvatskoj, zaključio je Marin Lerga, jedan od glavnih organizatora projekta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno