Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Cvijeće kupovali najstariji i najmlađi

08.03.2011. 23:00
Cvijeće kupovali najstariji i najmlađi


Bio je jedan otac sa sinom da mu pokaže kako će ubuduće ženama kupovati cvijeće. Inače, tražile su se ruže i karanfili, a najviše su kupovali umirovljenici. Imam osjećaj da, i da nemaju što za jesti, da će skupljati novac samo da bi kupili supruzi barem ružu, rekla je Anica iz cvjećarnice Fiorentina


Nekad su za Dan žena cvjećarnice radile punom parom, a jučer je u cvjećarnici Fiorentina na Poluotoku prodano nešto više ruža nego inače, i to je to.
– Do prije dvije godine se skoro uopće nije kupovalo cvijeće za Dan žena jer se kod nas to uvijek povezivao s komunizmom, a Dan žena je zapravo internacionalni dan, rekla je Anica Mišlov Marnika iz cvjećarnice Fiorentina.
Jedan je umirovljenik kupovao buket za svoju suprugu.
– Ja sam još iz prošlog stoljeća i svake godine kupim cvijeće svojoj ženi. A i modernizirao sam se pa joj i za Valentinovo kupim. Stvarno je zaslužila. Moram priznati da je bolja od mene, rekao je, dodavši da su se prije žene više poštivale, ali i sve je bilo drugačije.
Nije bilo, kaže, ovog “online, outline”…
Gospođa koja je kupovala ruže za prijateljice rekla je da se nekad i majkama kupovalo za Dan žena.
– Želim razveseliti svoje prijateljice. Mi iz stare garde te drage običaje još čuvamo. To je nekad bio veliki datum, a za nas je još uvijek. Zapravo, svaka prilika za znak pažnje je lijepa, a pogotovo ako se radi o cvijetu. A muškarci da li kupuju cvijeće? Onako kako smo ih odgojile, tako kupuju, kazala je.
A jučer je Anica iz Fiorentine vidjela i kako očevi odgajaju djecu.
– Bio je jedan otac sa sinom da mu pokaže kako će ubuduće ženama kupovati cvijeće. Inače, tražile su se ruže i karanfili, a najviše su kupovali umirovljenici. Imam osjećaj da, i da nemaju što za jesti, da će skupljati novac samo da bi kupili supruzi barem ružu. Osim umirovljenika, kupovali su i dječaci za svoje majke i učiteljice, rekla je Anica.