Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Razigrana maškarana povorka u Obrovcu

08.03.2011. 23:00
Razigrana maškarana povorka u Obrovcu


Čarobni svijet iz bajke zavladao je jučer prijepodne obrovačkim ulicama. Karnevalić Osnovne škole Obrovac i njihovih Područnih škola u Kruševu i Žegaru, te 30-ak maškara Dječjeg vrtića v.d. ravnateljice Danijele Vukoša, usprkos hladnoj obrovačkoj buri pokazao je pravo lice maškaranog doba, šušura, radosti, pjesme i plesa po gradskim ulicama i naposljetku i na Trgu hrvatskih velikana.
Veselu i razigranu maškaranu djecu bodrili su ponosni roditelji, bake, djedovi, ravnatelji Željko Modrić i Danijela Vukoša te ostala mnogobrojna rodbina, koja se jednostavno stopila s maškarama te su ih snimali, fotografirali, bodrili da izdrže. Jer, ruku na srce, biti u maškarama nije nimalo lak posao, a svi su ga shvatili jako ozbiljno i uz mnogo pjesme, veselja i igrokaza na otvorenoj sceni obrovačkog trga. Zaista su svi zaslužili velike pohvale.
Maškare su održane pod pokroviteljstvom Grada Obrovca te je maškare s nekoliko razdraganih riječi podrške pozdravio i gradonačelnik Ante Župan. Program je vodio Toni Kordić, četvrtaš maškaran u klauna, a optužnicu je pročitala Marina Župan. Na kraju su maškare za svoj rad nagrađene prigodnim jestivim darovima.