Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U školu došao “Najljubazniji div u gradu”

08.03.2011. 23:00
U školu došao “Najljubazniji div u gradu”


Riječ je o predstavi koju je grupa od sedam učenica sedmog razreda ove škole uvježbala te prvi put izvela na Lidranu, a od početka ovog mjeseca izveli su je u nekoliko zadarskih vrtića


Lutkarska grupa OŠ Šimuna Kožičića Benje, pod vodstvom profesorice Marije Ivoš, već neko vrijeme sa svojom predstavom pod nazivom “Najljubazniji div u gradu” nastupa pred zadarskih mališanima. Riječ je o predstavi koju je grupa od sedam učenica sedmog razreda ove škole uvježbalo te prvi put izvelo na Lidranu, a od početka ovog mjeseca izveli su je u nekoliko zadarskih vrtića. Jučer je tako nakon OŠ Voštarnica, Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zadar te vrtića “Svarožić” i “Vruljica”, došao red i na njihovu školu, gdje su tamošnje mališane, učenike od prvog do četvrtog razreda, razveselili svojom predstavom i tako maškarano raspoloženje koje vlada među njima učinili još šarenijim. Osim ove predstave tamošnji su mališani jučer imali priliku poslušati i zanimljiv monolog u povodu Dana žena, a zatim i domišljatu recitaciju o karnevalu. Kako je predviđeno, u sklopu svoje “turneje” danas će ova grupa posjetiti i Dječji vrtić “Latica”, a u utorak 15. ožujka posjetit će i trgovački centar Supernova.
– Predstava ‘Najljubazniji div u gradu’ je adaptacija jedne slikovnice, a izvode je naše učenice koje već treću godinu zaredom pohađaju lutkarsku grupu. S ovom su predstavom one nastupile i na Lidranu, a s obzirom na to da su u njezinu izvedbu uložile jako puno truda, poželjele su je izvoditi i dalje, kazala je profesorica Ivoš, a kako za koji mjesec ona svoju karijeru u školi privodi kraju i odlazi u mirovinu, za nju sve ovo predstavlja i opraštanje od škole i učenika.
Pa iako su s izvedbama svoje predstave započele u pojedinim vrtićima, vijest o ovoj prigodi vrlo brzo se proširila među mališanima, tetama i učiteljicama, pa su je mnogi, s obzirom na to da je besplatna, zabavna i poučna, poželjeli u svojem prostoru. Stoga, kako ističe profesorica Ivoš, sada je oni koji žele vidjeti predstavu i žele da se ona upriliči u njihovu prostoru, samostalno pozivaju.