Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Žene prve na listi za otkaze

08.03.2011. 23:00
Žene prve na listi za otkaze


Žene su i danas neravnopravne jer su za iste poslove manje plaćene od svojih muških kolega, a isto tako prve su na listi za otkaze, kazala je Merdić


Forum žena biogradskog SDP-a organizirao je prigodno druženje u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena. Ovom prigodom u biogradskoj Gradskoj vijećnici okupio se veliki broj žena, a sve nazočne pozdravili su Anka Merdić, predsjednica Foruma žena SDP-a Biograd, te Ljubica Budan, županijska vijećnica, dok se s nekoliko riječi nazočnima obratio i Damir Šangulin, predsjednik Gradske organizacije SDP-a grada Biograda.
Uz čestitke za ovaj dan predsjednica Foruma žena Anka Merdić ukazala je na neravnopravan položaj žena i to od početaka njihove borbe za ravnopravnost pa do danas.
– Poznato je kako su tekstilne radnice u Americi prije sto godina ustale u obranu svojih prava, no koliko smo odmaknuli od tih početaka ako se naše današnje tekstilne radnice suočavaju s istim problemima. Dovoljno je samo spomenuti radnice Kamenskog te drugih koji danas više ne egzistiraju, a, nažalost, slično je i u drugim djelatnostima od zdravstva, školstva i mnogih drugih djelatnosti. Žene su i danas neravnopravne jer su za iste poslove manje plaćene od svojih muških kolega, a isto tako prve su na listi za otkaze, kazala je Merdić.