Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Natjecalo se samo troje učenika iz “Benje”

08.03.2012. 23:00
Natjecalo se samo troje učenika iz “Benje”


Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje i ove godine ugostila je Županijsko natjecanje iz astronomije za školsku godinu 2011./2012. na kojem je sudjelovalo troje učenika i to iz iste škole.
Naime, u cijeloj Zadarskoj županiji samo su dvije škole koje za izborni nastavni predmet imaju astronomiju. To su Osnovna škola Nikole Tesle u Gračacu i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru čiji su se učenici natjecali prethodno na školskom natjecanju održanom 6. veljače. Na osnovi postignutih rezultata na daljnje Županijsko natjecanje plasiralo se troje učenika iz OŠ Šimuna Kožičića Benje.
Plasman na državnom natjecanju ovisi o postignutim rezultatima na jučerašnjem natjecanju, jer neke norme moraju biti ispunjene, kazala je profesorica geografije Lidija Ivon, inače predsjednica povjerenstva i mentorica troje natjecatelja:
– Provjera se sastoji od pismenog dijela ispita te prezentacije praktičnog rada koja se sad izlaže te kasnije dorađuje ako učenici prođu dalje na državnu razinu. Mi smo se tu bazirali na teorijski dio obrane gdje su se orijentirali po svojim željama i interesima. Učenice su tako obradile temu zviježđa, a učenik temu planeta Mars, kazala je Ivon.
Državno natjecanje iz astronomije održat će se u svibnju u Zagrebu, a na njega će se moći plasirati oni učenici koji prijeđu prag od trideset posto uspješnosti ispita.