Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Reed na putu, Kuso rješava papire

08.03.2012. 23:00
Reed na putu,  Kuso rješava papire


Dvoboj Zadra i Kvarnera igra se sutra u 19 sati, dok je gradski okršaj s Puntamičanima zakazan za utorak u 18 sati. U Jazinama bi mogao debitirati barem jedan novi igrač u zadarskom dresu, s obzirom da se dolazak američkog razigravača DeWaynea Reeda očekuje tijekom današnjeg dana


Aleš Pipan nakon dužeg vremena napokon ima na raspolaganju većinu igrača. Nedostaju tek Šime Olivari, čiji proces rehabilitacije nakon operacije zgloba teče prema planu te već hoda bez štaka i Toni Brnas čija serija pehova s ozljedama nikako da dođe kraju. Treninzima se vratio Karlo Vragović, koji je propustio posljednju utakmicu u Dubrovniku, kako bi što bolje zaliječio ozljedu zgloba, a svi ostali su u punom pogonu. Vrlo je važno da momčad u punom sastavu odradi preostala dva kola A-1 lige, što su ujedno i posljednje dvije lakše utakmice ove sezone, bez rezultatskog značaja. Jasno, kako je Zadar specifična sredina, Pipan i njegovi igrači znaju da si ne smiju dopustiti poraze od Kvarnera na Višnjiku ili Sonik-Putamike u Jazinama, kako ne bi narušili atmosferu pred početak Lige za prvaka. Zato će im trebati pristupiti maksimalno ozbiljno, jer protivnicima protiv Zadra nikada nije nedostajalo motiva i uvijek su nastojali pružiti svoj maksimum, bez obzira što im u ovom slučaju utakmice rezultatski ne znače ništa budući da će obje momčadi igrati u Ligi za ostanak. Dvoboj Zadra i Kvarnera igra se sutra u 19 sati, dok je gradski okršaj s Puntamičanima zakazan za utorak u 18 sati. U Jazinama bi mogao debitirati barem jedan novi igrač u zadarskom dresu, s obzirom da se dolazak američkog razigravača DeWaynea Reeda očekuje tijekom današnjeg dana. Abdullahi Kuso, nigerijski centar, koji je također potpisao ugovor s klubom do kraja sezone, još uvijek sređuje potrebnu papirologiju. U svakom slučaju, trebao bi stići najkasnije do početka sljedećeg tjedna, kako bi imao barem tjedan dana za aklimatizaciju, upoznavanje s novom sredinom i uigravanje s momčadi pred najvažniji dio sezone. Što se A-1 lige tiče, prvu utakmicu pretposljednjeg kola večeras igraju Split i Zabok, a ta utakmica, baš kao ni sutrašnje Zadra i Kvarnera te Jollyja i Dubrovnika, neće bitno utjecati na konačnu tablicu. Ostalo je samo još vidjeti tko će uzeti peto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu za prvaka, a matematika je po tom pitanju prilično jasna. U igri su Svjetlost Brod (omjer 9-9) i Darda (8-10). Ukoliko Svjetlost sutra pobijedi u Sinju, a Darda pritom izgubi kod kuće od Križevaca, peti će biti Brođani. U protivnom, odlučit će međusobni dvoboj u posljednjem kolu u Slavonskom Brodu.


Porazi Zadrana u Španjolskoj




Težak poraz doživio je Bilbao na gostovanju kod Joventuta u 23. kolu prvenstva Španjolske. Bilo je 91:67, a Marko Banić je za Baske postigao osam poena (4-10 za dva), uz šest skokova za 32 minute. Unicaja je, pak, nastavila seriju poraza. Lagun Aro je u Malagi slavio s 81:89, a Luka Žorić se uklopio u sivilo svoje momčadi sa šest poena (2-6 za dva, 2-4 sl. bac.), dva skoka i četiri izgubljene lopte za 24 minute. Hrvoje Perić je bio tek nešto bolji s 10 poena, pet skokova i tri izgubljene lopte.
Redoslijed: Barcelona 19-3, Real Madrid 18-4, Caja Laboral 17-6, Lagun Aro, Unicaja i Alicante 13-10, Valencia, Zaragoza i Manresa 12-11, Bilbao 11-12, Sevilla 11-11…


Zlatorog ispao, debakl Zagreba


Nakon što je kompletirano 23. kolo ABA lige, poznato je koja će momčad naslijediti Zadar na posljednjem mjestu, te tako izgubiti pravo nastupa u sljedećoj sezoni. Riječ je o Zlatorogu iz Laškog, koji je ionako cijelo vrijeme bio glavni kandidat za ispadanje, a konačna potvrda stigla je porazom kod Hemofarma u Vršcu 58:54. Jure Škifić je za goste postigao jedan poen (0-7 iz igre, 1-2 sl. bacanja), uz tri asistencije i dva skoka za 20 minuta. Tri kola prije kraja Hemofarm i Krka imaju omjer 6-17, a Zlatorog 2-21. Do šeste pobjede u prošlom kolu došla je i Krka, koja je u Novom Mestu pregazila Zagreb rezultatom 84:65. “Mravi” su tako pali na deveto mjesto s negativnim omjerom 11-12, koliko ima i osmi Radnički. Partizan je pobjedom protiv Budućnosti 67:58 praktički osigurao treće mjesto pa je izvjesno da će u polufinalu završnog turnira u Tel Avivu igrati Maccabi – Budućnost i Cedevita – Partizan.