Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vozači zaobišli parkiralište, “Obala i lučice” – zakon

08.03.2012. 23:00
Vozači zaobišli parkiralište, “Obala i lučice” – zakon


Kazalište lutaka Zadar (KLZ), gradsko poduzeće “Obala i lučice” i Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA su za poslovanje u 2010. dobili uvjetno mišljenje Državne revizije. Zbog nepravilnosti u postupcima javne nabave uvjetno mišljenje izraženo je “Obali i lučicama” i Kazalištu lutaka, a ZADRA-i zbog nepravilnosti i propusta u računovodstvenom poslovanju.
Državna revizija je u nalazu utvrdila kako je KLZ, ne provevši propisane postupke javne nabave, izravnim ugovaranjem s izvoditeljima, izvelo radove i usluge u ukupnoj vrijednosti od 792.293 kune. Riječ je bila o dodatnim radovima na uređenju okoliša nove kazališne zgrade u vrijednosti 571.490, za ugovaranje kojih je trebalo  provesti pregovarački postupak javne nabave, nabavci građevinsko obrtničkih radova u iznosu 148.783 kune i izradi projektne dokumentacije u vrijednosti od 72.020 kuna.
“Obala i lučice” nisu, kod nabave usluga mobilne telefonije u vrijednosti od 120.893 kuna, na propisani način sastavili zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda, niti su u odluci o odabiru ponuditelja naveli razloge i cijenu, te su bez raspisivanja javnog natječaja ugovorili radove na uređenju parkirališta u Petrčanima u vrijednosti 117.100 kuna. Iz “Obale i lučica” Državnoj reviziji su odgovorili kako su smatrali da će biti dostatno naručiti radove ograđivanja parkirališta u Petrčanima samo s jedne strane jer je druga omeđena cestom, te kako su ti radovi koštali manje od 70.000 kuna.
– Dogodilo se da su automobili prolazili kroz parkiralište i parkirali se na zelenoj površini kako bi izbjegli plaćanje parkiranja. Da bi ih se spriječilo u tome, odlučeno je da se ogradi i drugi dio parkirališta. Vrijednost tih radova je također bila manja od 70.000 kuna, te je nabava ponovno provedena izravnim ugovaranjem, stoji u odgovoru gradskog poduzeća.