Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dan žena se definitivno vratio u Biograd

Autor: Velimir Brkić

08.03.2013. 23:00
Dan žena se definitivno vratio u Biograd

Foto: Velimir BRKIĆ



Najnaprednije zemlje su upravo one u kojima postoji visoka uključenost žena u društveni, politički i ekonomski život, ističe Merdić


U povodu Međunarodnog dana žena Forum žena Socijaldemokratske partije (SDP) Biograda na Moru sinoć je u Gradskoj vijećnici organizirao druženje uz prigodni domjenak.
– Budući da su pred nama izbori za Europski parlament i izbori za predstavnička i izvršna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, pozivamo žene da se kandidiraju a sve druge žene neka glasuju upravo za žene, u uvodnom slovu je rekla Anka Merdić, predsjednica Foruma žena SDP-a Biograd na Moru.
Dodala je kako je pitanje ravnopravnosti žena, osim pitanja ljudskih prava, i pitanje napretka jednog društva. Najnaprednije zemlje su upravo one u kojima postoji visoka uključenost žena u društveni, politički i ekonomski život, ističe Merdić.
– Žene su mudre, one će iskoristiti sve mogućnosti. Važno je pokazati da žene potpuno ravnopravno mogu voditi gospodarstvo i ekonomiju, ravnopravno sjedjeti u općinskim, gradskim i županijskim skupštinama, voditi politiku, postavljati pitanja i promišljati o budućnosti hrvatskog društva, poručila je Merdić.
Na kraju druženja svim ženama su podijeljene crvene ruže.