Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dilber najavio ponovno aktiviranje Zajednice branitelja Gojko Šušak

Autor: Hina (H)

08.03.2013. 23:00
Dilber najavio ponovno aktiviranje Zajednice branitelja Gojko Šušak

Foto: FAH



Milan Bandić i SDP nikada ne bi došli na vlast u Zagrebu da nisu dobili i glasove HDZ-ovaca, poručila je danas HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Margareta Mađerić, pozivajući na HDZ-ovom motivacijskom Saboru stranačke kolege da na lokalnim izborima 19. svibnja pokažu jedinstvo i glasuju za stranačke kandidate.
“Bandićeva i SDP-ova formula za uspjeh u Zagrebu je da nikada ne bi došli na vlast u Zagrebu da nije bilo glasova HDZ-a”, istaknula je Mađerić s pozornice Cibonine dvorane.
Naglasila je kako je Bandić frakcija SDP-a, “koji je razorio Zagreb poput potresa s epicentrom u Zagrebačkom holdingu kao SDP-ovoj utvrdi”.
Istaknula je kako SDP ima dva kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića i Rajka Ostojića, “koji je svoju nesposobnost pokazao kao ministar zdravstva i nećemo mu dati šansu da svojom nesposobnošću uništi naš Zagreb”.
“Nitko više neće trgovati glasovima HDZ-ovaca, to ćemo promijeniti 19. svibnja. Ovo je trenutak istine za HDZ i zato ćemo biti jedinstveni, podržati HDZ i izabrati svoju gradonačelnicu”, poručila je Mađerić.
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vukovara Ivan Penava je vladajuću Kukuriku koaliciju optužio da najavom uvođenja ćirilićnih natpisa u Vukovaru unosi nemir u taj grad, gdje, naglasio je, rat još nije završio.
“Kod nas je rat, koji je počeo 1990. i nikada nije završio. I danas smo svjedoci tih agresija koje polako prerastaju u aždaju koja guta sve pred sobom i neće stati samo na Vukovaru, nego nastojati progutati sve pred sobom”, poručio je.
“Ćirilica u Vukovaru ne ide, ona je za nas neprihvatljiva”, dodao je Penava, istaknuvši da HDZ nikoga ne mrzi, već se samo bori za dostojanstvo svoga naroda i države.
Darko Milinović, predsjednik HDZ-ove ličko-senjske županijske organizacije, izrazio je uvjerenje da će HDZ svoju snagu i jedinstvo pokazati na lokalnim izborima u svibnju.
“Pobijedit ćemo SDP”, naglasio je Milinović, te ustvrdio kako HDZ “više nije vreća za napucavanje” već zna i hoće uzvratiti udarce. “Vidjet ćete to na lokalnim izborima”, rekao je.
Predsjednik HDZ-ovog Odbora za branitelje Željko Dilber najavio je ponovno aktiviranje Zajednice branitelja Gojko Šušak.
“Time želimo iskazati poštovanje jednom velikanu hrvatskog naroda kojega prešućuju sve nehadazeovske vlade, a nažalost i vlastita stranka”, kazao je.
HDZ-ovcima okupljenima na stranačkom Saboru obratili su se i čelnici sestrinskih stranaka iz BiH, potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavar i predsjednik HDZ-a BiH 1990 Božo Ljubić.
Obojica su istaknuli važnost suradnje HDZ-a u Hrvatskoj i BiH, te dvije države, u cilju ostvarivanja pune ravnopravnosti Hrvata u BiH, ali i zajedničkog rada na jačanju stranaka.
Na pozornici se smjenjuju HDZ-ovi govornici koji pozivaju na stranačko zajedništvo za lokalne izbore i kritiziraju aktualnu vlast, a između njihovih govora smjenjuju se glazbeni izvođači.
Za vrijeme nastupa Slavonskih lola pažnju svih u dvorani okupirao je Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama, čija su pjesma i gestikuliranje noge digli cijelu dvoranu.