Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Paravinja povukao žalbu

Autor: Zorana Deljanin

08.03.2013. 23:00
Paravinja povukao žalbu

Foto: PIXELL



Potvrdio je to glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić koji veli da je braniteljica optuženika Dragana Paravinje u zakonskom roku podnijela žalbu na prvostupanjsku presudu, ali se optuženik u pisanom obliku tomu izričito usprotivio


Dragan Paravinja, osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Drnišanke Antonije Bilić, usprotivio se svojoj odvjetnici Ankici Giljanović i zatražio odbacivanje žalbe koju je podnijela na tu nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Šibeniku. Potvrdio je to glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić koji veli da je braniteljica optuženika Dragana Paravinje u zakonskom roku podnijela žalbu na prvostupanjsku presudu, ali se optuženik u pisanom obliku tomu izričito usprotivio.
U toj situaciji predsjednica vijeća donijela je rješenje kojim je žalba podnesena po braniteljici odbačena kao nedopuštena. S obzirom da na to rješenje stranke imaju pravo žalbe, to pravo su iskoristili i optuženik i njegova braniteljica te je spis predmeta zajedno sa žalbama upućen Vrhovnom sudu, kao drugostupanjskom sudu, radi odlučivanja povodom tih žalbi na rješenje kojim je žalba braniteljice optuženika na presudu odbačena kao nedopuštena – kazao je sudac Branko Ivić.
Zbog čega se Dragan Paravinja protivi podnošenju žalbe na presudu kojom je 18. listopada 2012. godine nepravomoćno osuđen na 40-godišnju kaznu zatvora, je li riječ o pokušaju otezanja do donošenja pravomoćne presude, iskazivanju revolta, ili na taj način zapravo priznaje odgovornost za počinjeni zločin, nije poznato.