Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pokret i njegovi pozitivni učinci

Autor: Z L

08.03.2013. 23:00
Pokret i njegovi pozitivni učinci

Foto: Vedran SITNICA



Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru uz podršku EVN Croatia organizira 12. Tjedan mozga.
Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week provodi se u Hrvatskoj 12. godinu za redom u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga. Nositelj organizacije Tjedna mozga je Hrvatski institut za istraživanje mozga, dok je inicijator i organizator ove kampanje u Zadru Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru.
Sljedeći naputke Dana Alliance for Brain Initiative i European Dana Alliance for Brain u Zadru se organiziraju predavanja, radionice, igrokazi, i sl. za djecu predškolske dobi, učenike osnovnih i srednjih škola, starije osobe, kao i širu javnost. Program i ostale obavijesti Tjedna mozga su dostupne na web stranicama Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru (www.unizd.hr).
Ove godine, posebna pozornost posvećena je pokretu, čiji pozitivni učinci na opću motoričku aktivnost i emocionalnu ravnotežu, te koncentraciju, pamćenje, učenje i druge kognitivne procese su potvrđeni u brojnim istraživanjima.
– Sve naše aktivnosti u svim prigodama i okolnostima imaju jedan zajednički cilj, a to je popularizacija znanja o funkcijama ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja, kazala je dr. sc. Nataša Šimić u ime organizatora zadarskog tjedna mozga zahvalivši EVN Croatia na podršci i sponzorstvu 12. Tjedna mozga, te nakladniku Alfa na knjigama Brain Gym.