Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Primorac po prvu proljetnu pobjedu

Autor: Čedo Fabulić

08.03.2013. 23:00
Primorac po prvu proljetnu pobjedu

Foto: Marin GOSPIĆ



Nakon prvoga proljetnog kola kada su ovdašnji predstavnici ponovo posustali, Velebit kao domaćin u Benkovcu, a Primorac u gostima kod Kamena, slijede novi okršaji u potrazi za ostankom u ligi. Ovog vikenda Primorac je domaćin, a Velebit gost u dva sraza s klubovima u sredini ljestvice. Kada je riječ o sredini ljestvice gdje klubove dijeli svega četiri, pet bodova znači da ni ti klubovi do kraja nisu sigurni u ostanak zato jer je neizvjesno koliko će dalmatinskih klubova seliti iz 2. HNL.
Ovaj put Primorac će na svom igralištu ugostiti šestoplasiranu momčad Hrvaca koju od 13. na ljestvici dijeli svega šest bodova. Dakle, gosti svakako moraju dobro “gristi” da bi kući otišli neporaženi za razliku od Primorca kojem je pobjeda nasušno potrebna kako bi zadržao kakve takve šanse u borbi za ostanak. Momčad Velebita gostuje u Pločama kod Jadrana, a pozitivan rezultat bio bi velik kao kuća.
Raspored 17. kola, subota u 15: Uskok – Omiš, Jadran LP – Velebit, Zagora – DOŠK, Val – Kamen, Primorac – Hrvace, Jadran KS – Neretva. Nedjelja u 15: Zmaj (B) – Konavljanin, Neretvanac – Zmaj (M),
Prva ŽNL
Prvim kolom u nastavku prvenstva probijen je proljetni led, a najbolje ga je probio lider na ljestvici momčad Polače koja je kao domaćin gračačkom Velebitu za visoku pobjedu dala “petardu”. Razliku pred drugoplasiranim Hajdukom sada su povećali na velikih deset bodova te 12 nad trećeplasiranim Dragovoljcem. Na začelju ljestvice Zrmanja se bodovno izjednačila s Pagom, a Podgradina im bježi za samo bod.
U 15. kolu ovoga vikenda sve se utakmice igraju u nedjelju kada se očekuje ljepše vrijeme. Tamo gdje igra prvoplasirani tamo je uvijek derbi, a to je ovaj put u Raštanama. Nakon zimskoga prijelaznog roka Raštanci su s prinovama osnažili svoje redove. U prošlom su kolu slavili u gostima na Pagu pobijedivši domaćina sa 3:1. To ne znači da su u prednosti kao domaćini jer Polača je, zaista dobra momčad koju neće biti lako pobijediti, a svoju će kvalitetu koristiti i na utakmicama vani. Hajduk i Dragovoljac u prošlom kolu kao gosti remizirali su kod NOŠK-a, odnosno Podgradine, a sada su domaćini. U Pridragu dolazi Pag, koji je na diobi (pred)posljednjeg mjesta, pa je Hajduk izraziti favorit. Dragovoljcu u goste stiže Sabunjar i to na krilima pobjede nad Pakoštanama u prošlom kolu, tako da će se domaći trebati poprilično namučiti ukoliko žele sva tri boda.
Kao i Sabunjar, s istim brojem bodova (24), su Škabrnja i Zlatna luka koji su u prošlom kolu odmjerili snage, a na koncu slavila je Škabrnja. Zlatna luka u srazu sa HV Posedarje ima prednost zbog domaćeg terena, dok Raštanci vjeruju da u Pakoštanama mogu ostvariti pozitivan rezultat. Klubovi iz donjeg dijela ljestvice, posljednja Zrmanja i Velebit igraju kod kuće protiv NOŠK-a, odnosno Podgradine te će barem tu okolnost koristiti kao prednost.
Raspored – nedjelja u 15: Zrmanja – NOŠK, Hajduk – Pag, Raštane – Polača, Velebit – Podgradina, Dragovoljac – Sabunjar, Pakoštane – Škabrnja, Zlatna luka – HV Posedarje.