Sisačka Mreža dobrote prikuplja pomoć za radnice Adrije

Slika korisnika admin
Autor: 
PIXSELL

Sisačka Građanska inicijativa "Mreža dobrote",  spontano okupljena posredstvom društvenih mreža, u samo dva tjedna  okupila je oko tri tisuće članova iz cijele zemlje radi humanitarne pomoći samohranim majkama i ženama radnicama koje ne primaju  plaću.

U povodu Međunarodnog dana žena, uz logističku potporu gradskih  društava Crvenog križa iz Siska i Zadra, pokrenuta je akcija pomoći radnicama zadarske tvornice za preradu ribe Adria, koje već šest mjeseci ne  primaju plaću.

Kako su u nedjelju na konferenciji za novinare spomenule aktivistice  "Mreže dobrote" Andrea Sigur i Snježana Sužnjević - Vago, takva je akcija  najprikladniji način da se ukaže na težak položaj žena radnica u današnjem društvu, te na ravnopravnost žena, koja je često samo deklarativna.

Akcija će se provoditi od 8. do 22. ožujka ove godine, a pomoć se prikuplja u novčanim prilozima, hrani i higijenskim potrepštinama.

Novčani se prilozi mogu uputiti na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa u Zadru, a ostale donacije paketima na adresu tog društva u  Zadru, gdje će biti organizirana distribucija donacija prema prioritetima.  Organizatori napominju kako je moguće na stranici https://www.facebook.com/mrezadobrote pronaći adrese potrebitih obitelji, te donaciju  neposredno poslati po vlastitom izboru. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno