HDZ neće Istanbulsku po cijenu novih izbora?

Slika korisnika valentinam
Ante Sanader HDZ-ovcima u Jasenicama poslao poruku oprečnu od premijerove
Moramo imati povjerenja u vodstvo HDZ-a i u Vladu RH, a mi smo i vaši predstavnici u Hrvatskom saboru. Vlada RH je kompleksa, HDZ ima veliku većinu i ima granicu ispod koje neće ići, poput Istanbulske konvencije, pa i ako treba ići u nove izbore, poručio je Ante Sanader
Velimir BRKIĆ
Ante Sanader bio je izaslanik predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića

HDZ Jasenice je sinoć svečanom sjednicom u Općinskoj vijećnici u Maslenici obilježio 28-godišnjicu osnutka i rada.

- Ministarstvo hrvatskih branitelja upravo je ovdje u Maslenici pokrenulo projekt od nacionalnog interesa, izgradnju centralnog spomen-obilježja hrvatskim braniteljima poginulima u oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj operaciji Maslenica, kazao je Kalmeta, prvi HDZ-ovac Zadarske županije, za vrijeme čijeg ministarskog mandata je podignuta općinska zgrada. Kalmeta je podsjetio kako su više od 250 Jaseničana bili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, prisjetivši se odnosa države i života u podvelebitskom kraju kad je predsjednik Skupštine općine Obrovac bio Sergej Veselinović i danas u Hrvatskoj kad je na vlasti HDZ, a Martin Baričević u svom šestom načelničkom mandatu.

Neće Istanbulsku

- Danas Jasenice idu naprijed, napravile su veliki iskorak. Velika je perspektiva ovog kraja, preko 150 obitelji bavi se turizmom. Protekle godine u Maslenici, Rovanjskoj, Zatonu Obrovačkom i Modriču bilo je 15.500 dolazaka gostiju i 170.000 noćenja. Ovo je godina u kojoj nema uopće izbora, ovo je godina reformi koje će provesti Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem. U svibnju je Opći Sabor HDZ-a na kojem će se donijeti novi Statut najjače i najveće stranke u Hrvatskoj, najavio je Kalmeta.

Svečanoj sjednici nazočili su i Šime Mršić i Šime Vicković, zamjenici župana, Joso Nekić, predsjednik zadarskog HDZ-a i drugi, a nazočnima su se obratili i saborski zastupnici Grozdana Perić, predsjednica saborskog Odbora za financije te Ante Sanader, dopredsjednik HDZ-a i izaslanik premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

- Drago mi je biti zajedno s vama u najhadezeovskoj općini u Republici Hrvatskoj. Maslenica je jedan od simbola Domovinskog rata, a i danas se vodi bitka. Zato su važni snaga i zajedništvo HDZ-a, naglasio je Sanader rekavši kako ima ljudi koji nisu željeli Hrvatsku, koji je vole ni državu ni domovinu, pojedini ni sebe.

- Moramo imati povjerenja u vodstvo HDZ-a i u Vladu RH, a mi smo i vaši predstavnici u Hrvatskom saboru. Vlada RH je kompleksna, HDZ ima veliku većinu i ima granicu ispod koje neće ići, poput Istanbulske konvencije, pa i ako treba ići u nove izbore, poručio je Ante Sanader.

Poznati po buri i HDZ-u

Nazočnima se obratio i Martin Baričević, prvi predsjednik HDZ-a Općine Jasenice i vijećnik tadašnje općine Obrovac, koji je proglašen najuspješnijim županijskim predsjednikom Mladeži HDZ-a u Tuđmanovo doba.

- Ovaj podvelebitski kraj poznat je po buri i HDZ-u koji je pobijedio na svim dosadašnjim izborima, rekao je Baričević.

Proteklu godinu je obilježio i početak izlaganja katastarske izmjere i povijesno prvo osnivanje zemljišne knjige za k.o. Jasenice u što je dosad uloženo 10 milijuna kuna, a započeli su i terenski radovi katastarske izmjere za k.o. Zaton Obrovački.

- Na gospodarskom planu najvažnije vijesti su početak realizacije privatne investicije IT & Media Resort u Maslenici te ishođenje pet rješenja o tipskim objektima za pet tipova velebitskih kuća čime se stvaraju pretpostavke za revitalizaciju mrtvih kapitala Velebita u turističku ponudu područja, zaključio je Martin Baričević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)