Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ABA LIGA Nazor: Moramo tražiti svoju šansu u utakmici na sve ili ništa

09.03.2019. 11:18
ABA LIGA Nazor:  Moramo  tražiti svoju  šansu u  utakmici na  sve ili ništa


Najjači mogući protivnik dolazi u Krešin dom. U najnezgodnije vrijeme. Zadar je u grčevitoj borbi za o(p)stanak i odavno im sraz  protiv Crvene zvezde nije imao takav predznak  kvalifikacijske utakmice.  A vaditi se protiv najbolje momčadi lige koja je tek jednom poražena u  20 kola uistinu je optimističan pothvat. No, bez obzira na veliku disproporciju kvalitete između ovih protivnika dohvatljiv je i onaj najbolji mogući ishod za momčad Ante Nazora. Ostvarenje tog pothvata s kojim bi  se i osigurao spas od ispadanja iziskuje ulaganje maksimalnog napora  njegovih igrača, a optimizam se gaji na temelju gostovanja u Podgorici  gdje je malo nedostajalo da se Zadar osladi pobjedom.
– Možemo očekivati dobru utakmicu. Smatram da se nivo igre digao i  da smo protiv teškog i zahtjevnog protivnika u gostima odigrali dobro  što nam daje kapital da pred domaćom publikom protiv još jačeg protivnika odigramo kvalitetnu partiju i tražimo svoju šansu. Sportski motiv,  sportska drskost i maksimalan napor moraju nam biti glavna vodilja u  današnjem dvoboju. Moramo mobilizirati sve snage. Koliko god protivnik bio zahtjevan i koliko god imao čitav niz kvalitetnih igrača na svim  pozicijama moramo tražiti odgovor i svih 40 minuta tražiti svoju šansu i  put do pobjede – u jednom dahu je Nazor najavio sraz protiv takmaca  koji u svojim redovima vrvi iskusnim i kvalitetnim pojedincima. Sve klasa do klase, i ne zna se tko je od koga opasniji. Rješenje za to nudi jedino  ratnički pristup kojeg prije svega očekuje zadarski strateg od svojih  igrača na parketu Krešinog doma.
– Teško je. Možemo reći da je Ragland najbolji 'play' lige i da ćemo njega više paziti, a Čovića nećemo. A on u datom trenutku bude još raspoloženiji i još bolji… Na poziciji šutera imaju Barona, no ne možemo se  fokusirati na njega i zanemariti Riversa koji je praktički NBA igrač. Da ne  govorim na pozicijama 'tri', 'četiri' i 'pet'. Na svakoj poziciji imaju dva do  tri kvalitetna igrača i ako ne budemo pravi na svim pozicijama te ako ne  budemo imali čvrst obrambeni odgovor što nam je temelj u pripremi  utakmice, mislim da nećemo imati što tražiti. A imat ćemo ako budemo  na gornjoj granici borbenosti i kroz agresivnu obranu budemo kontrolirali skok te pretrčavanjem i skokom u napadu tražili lagani poen. To je  bio ključ što utakmicu u Podgorici nismo okrenuli u svoj korist. Nedostajao nam je lagani poen, nedostajala nam je tečnost i malo koncentracije  da se ne izgubi lopta – kazao je Nazor poslavši poruku navijačima da je  momčadi Zadra njihova pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.
– Utakmica Zadra i Crvene zvezde je stari klasik na ovim prostorima i  naša će publika to sigurno prepoznati. Nadam se da će navijači doći u  što većem broju, da ćemo se požrtvovnošću identificirati s publikom i  tražiti svoju šansu u utakmici koja je, možda, na sve ili ništa. Taj dodatni  impuls nam treba kako bismo maksimalno mobilizirali svoje snage – poručio je Nazor.


Vaughn još nije spreman
Dobre vijesti u odnosu na prošlo kolo su vezane za povratak Marija Littlea u  momčad. To ne vrijedi i za Kwame Vaughna koji još uvijek nije zaliječio svoju ozljedu.
– Vaughn je još uvijek u procesu rehabilitacije i još uvijek ima problem s protruzijom diska. Little je vraćen u momčad te je motiviran. Dobro trenira i dobro se ponaša. Odlučili smo da moramo svim raspoloživim sredstvima ići na tako jakog protivnika. Prekjučer sam razgovarao s njim i djelovao mi je da je shvatio poruku, da je  shvatio da mora biti profesionalac i maksimalno se podrediti momčadi. Sigurno je da  u momčad treba ući na mala vrata i žrtvovati se. Ali ne samo on, već svatko na svojoj poziciji, posebno u obrambenom, radnom i skakačkom dijelu – kazao je Nazor.


Ovisimo sami o sebi
Kalkulacije oko ishoda utakmica ostalih konkurenata u borbi za ostanak Nazora u  ovom trenutku ne zanimaju. Fokus je samo na Crvenoj zvezdi i činjenici da Zadar do  kraja odlučuje o svojoj sudbini.
– Još je rano za kalkulacije vezano uz ostale momčadi. Ovisimo sami o sebi, a dok  god ovisimo sami o sebi moramo vjerovati da možemo pobijediti jakog protivnika kakav je Crvena zvezda – istaknuo je trener Zadra.




Zvezda stiže bez kalkulacija
Iz tabora lidera lige najavljuje se isti tretman kojeg je imao Partizan u prošlom kolu. Pobjeda je to koja je C. zvezdu vjerojatno namjerila na 'večne rivale' u polufinalu  doigravanja, a to je dokaz da neće ni prema Zadru imati popusta. Zvezdin strateg  Milan Tomić dolazi na Višnjik sa svim raspoloživim snagama nadajući se  20. jubilarnoj pobjedi ove sezone u ligi.
– Poslije dužeg vremena ponovo imamo na raspolaganju kompletan sastav jer se  Ognjen Dobrić vratio u trenažni proces. Iako nemamo rezultatski imperativ, idemo u  Zadar s ambicijom odigrati dobru utakmicu.  Protiv Partizana smo u prošlom kolu pokazali da nas nikakve kalkulacije ne zanimaju, pristupamo svakoj utakmici kao da  nam je od rezultatskog značaja i tako će biti i u Zadru. Znamo da nas očekuje teška  utakmica, u dobro poznatom ambijentu protiv dobre momčadi koja je pokazala veliku kvalitetu protiv Budućnosti u Podgorici bez obzira na njihov skraćeni roster – kazao je trener C. zvezde.