Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

DRUGA HNL Muić: Vjerujem da Šibeniku možemo pomrsiti račune

09.03.2019. 11:07
DRUGA HNL Muić:  Vjerujem da  Šibeniku  možemo  pomrsiti  račune


Momčad Zadra danas će put Šibenika gdje gostuju kod istoimenog domaćina u okviru 15. kola Druge HNL. Susjedski derbi uvijek je  nudio uzbuđenja pa ne treba sumnjati da će tako biti i ovoga puta. I jedna i druga momčad doživjele su poraze na otvaranju proljetnog dijela  sezone i to identičnim rezultatom 1:0. Zadar je poražen na svom travnjaku od Hrvatskog dragovoljca, dok je Šibenikov poraz bio nešto manje  bolan jer je došao u gostima kod jakog Osijeka II. Ako bi sudili isključivo  po trenutačnom plasmanu na ljestvici Šibenik je apsolutni favorit. Lideri  su prvenstva u odnosu na Zadar koji trenutačno drži 10. poziciju. I uz to  igraju na Šubićevcu pred svojim navijačima. Ali, sigurni smo da momčad  Miroslava Karoglana ne misli tako i da na Šubićevcu žele isprati gorak  okus poraza od Hrvatskog dragovoljca. O tome nam je jučer posvjedočio  i Domagoj Muić koji se ove zime vratio u redove matičnog kluba. Nažalost, nije mogao nastupiti u 14. kolu jer je iz Rudara Velenje prenio žute  kartone. Suspenziju je odradio i sada će, nakon što je 2015. posljednji put  nastupio za zadarske modre, ponovno istrčati u najdražem mu dresu.


Težak ispit
–  Ostavili smo ovaj poraz od Hrvatskog dragovoljca iza sebe, nema  previše vremena jer nas očekuje težak ispit na Šubićevcu – kazivao je Domagoj Muić.
– Na Šubićevcu želimo ostaviti što bolji dojam protiv vrlo kvalitetne  momčadi Šibenika. To uostalom sugerira i njihov položaj na ljestvici jer  su trenutačno lideri prvenstva. Oni su također kiksali u ovom prvom kolu doživjevši poraz od Osijeka II u gostima. Sigurno se žele iskupiti za taj  poraz, ali i mi imamo iste želje i ciljeve. Vjerujem kako im možemo pomrsiti račune na njihovom travnjaku i iz Šibenika se vratiti zadovoljni.
Šibenik je u fokusu cijeli tjedan, ne vjerujemo da je studiozni trener  Mislav Karoglan u pripremi išta prepustio slučaju.
– Za ovaj dvoboj u Šibeniku pripremali smo se maksimalno koncentrirano s velikom željom da napravimo što bolji rezultat. Znamo da nismo  u bajnoj situaciji s obzirom da su nam se na ljestvici približile momčadi s  dna. Što prije želimo odmaknuti od opasne zone bez obzira što pred nama stoji vrlo opasan suparnik. Nedostaje nas nekoliko, ali ne smijemo u  tome tražiti opravdanje.
Muić očekuje žestoku i tvrdu utakmicu na Šubićevcu.


Motivirani i koncentrirani
– Očekujemo veliku borbu u ovoj utakmici. I mi i oni želimo se vratiti  na pobjedničke staze. Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu jer između  Zadra i Šibenika postoji veliki rivalitet. To je tako među susjedima i gledajući u prošlost utakmice ove dvije momčadi uvijek su bile neizvjesne i  napete. Očekujem iznimno tešku utakmicu.
Za ključne segmente koje Zadar treba prezentirati protiv Šibenika  Muić je kazao:
– Moramo biti maksimalno koncentrirani jer Šibenik ima vrlo kvalitetnu momčad koja kažnjava sve pogreške. Nisam ih do sada gledao, ali čuo  sam o njihovim vrijednostima. Moramo izaći maksimalno motivirani sa  željom da kombinatornom igrom koliko nam to travnjak na Šubićevcu  bude dopuštao dođemo do pozitivnog rezultata. Motiviranost i borbenost, a uz to koncentracija moraju biti na vrlo visokom stupnju ako mislimo uspjeti u našem naumu.
Primarni cilj je ostati neporažen, ali…
– Vjerujem prije svega u pozitivni rezultat. Nadam se i punom plijenu,  znači osvajanju sva tri boda, ali ni remi ne bi bio loš ishod. Pogotovo kada je riječ o tako teškom gostovanju – kazao je na kraju razgovora Domagoj Muić.




Uzvratiti za poraz na Stanovima
Prvi ogled Zadra i Šibenika koji je igran u 2. kolu na Stanovima završio je rezultatom 0:2 u korist Šibenčana. Generalno gledajući bila je to vrlo loša predstava Zadrana iako ni Šibenčani nisu pružili ništa posebno. Ipak, zgodicima Davora Kukeca u 28. minuti susreta i Yusufa Muse u 91. stigli su do tri vrijedna boda. Ne bi bilo uopće loše da i na Šubićevcu rezultat bude identičan, naravno, u korist Zadrana. Inače, Šibenik je vodeća momčad Druge HNL sa 27 osvojenih bodova koliko ima i drugoplasirani Osijek II. Zabilježili su osam pobjeda, tri remija i isto toliko poraza. Zabili su 21 gol, a primili devet manje. Za razliku od njih Zadrani su trenutačno na 10. mjestu sa 17 bodova na svom kontu. To su "zaradili" s četiri pobjede i pet remija, a pet puta su travnjak napuštali pognutih glava. Gol razlika im je 19:22. Nadajmo se da će u svim rubrikama Zadar nakon ovog dvoboja na Šubićevcu napredovati, što neminovno donosi pad Šibenika.


Zadar cijelo desetljeće bez pobjede  protiv Šibenika!
Zadar i Šibenik u Drugoj HNL odigrali su šest utakmica u kojima je momčad sa  Stanova osvojila samo jedan bod. U sezoni 2005./06. Šibenčani su upisali dvije  pobjede (oba puta 2:1), a 2015./16. još dvije. Na Šubićevcu je bilo 5:0, a u Zadru  najprije 4:1 za goste, pa 1:1 (igralo se trokružno). U 2. kolu ove sezone na Stanovima je bilo 2:0 za goste. Igrači iz Krešimirovog grada su uspješniji i u Prvoj HNL u  kojoj imaju 14 pobjeda. Zadar je slavio sedam puta, a 13 dvoboja je završilo bez  pobjednika (gol razlika je 60:39 za Šibenik). Kad se sve zbroji Zadar je posljednji  put susjede svladao 8. kolovoza 2009. kada je na Stanovima bilo 2:1, a pobjednički  gol postigao je Ivan Ćurjurić u 90. minuti. Uslijedilo je čak 11 utakmica u kojima  "plavi" nijednom nisu osvojili tri boda…